Markus Heiberg, nestleder Finnmark Bondelag og Hanne Harila, Nordre Varanger Bondelag.

"Norge trenger bonden" er en landsdekkende kampanje i regi av Bondelaget.  Under kampanjen får forbrukerne smaksprøver av et utvalg produkter som bøndene over hele landet produserer råvarer til.  Med dette vil Bondelaget vise at den norske bonden produserer sunn, god og trygg mat, og at hele landet er tatt i bruk for å sørge for at produktene finner i butikkene.

Hvilken bonde er du?

Som et litt humoristisk innslag får de som møter opp også anledning til å ta en bondetest.  Teorien er at det finnes en bonde i de aller fleste, kanskje en skapbonde eller en bybonde, eller at noen går rundt med en liten bondespire i seg. Som et synlig bevis på at testen er gjennomført, får man en grønn buttton med sin egen bondetittel på.

I Finnmark har lokallagene i Alta og Tana gjennomført kampanjen og mange har kommet hjem fra påskehandelen med en fremtidsbonde- eller bondevennbutton på brystet.

Hanne Harila, melkebonde i Vadsø, Nordre Varanger Bondelag på stand i Vadsø.

Bondestand i Vadsø

16. april var turen kommet til Vadsø, da Finnmark Bondelag rigget opp til stand på Hamisenteret. Som smaksprøver ble Kesam-nyhetene fra TINE anlegget i Tana lansert. Det ble også servert flere varianter av yoghurt og dip. I Varanger er det mange sauebønder, og derfor var det også naturlig å servere Thulefjord lammerull på knekkebrød fra Mesterbakeren.

Det var stor interesse for standen og for smaksprøvene som ble servert.  Både tidligere bønder, fremtidsbønder og mange bondevenner var innom for en hyggelig prat. Mange ønsket å vite mer om landbruket i fylket og hvor man finner igjen maten som blir produsert her. Mange tok også bondetesten og ruslet ut i fylkeshovedstaden med en grønn button utenpå jakka.

Kontaktperson Grete-Liv Olaussen, fylkesleder Finnmark Bondelag, tlf 41646168.