Einar Andersen sier han investerer for framtida. – Jeg har tatt et valg om å fortsette som bonde, og da var det naturlig å modernisere gården.

Han er nå i gang med å bygge et nytt fjøs på gården sin i Aigir i Porsanger. – Å være bonde er flott, og jeg tror det er mulig å få en rimelig inntekt fra gården min dersom jeg driver godt. Rentene er gunstige og min gård kan forsvare en større investering med dagens støtteordninger. Så for meg var dette et riktig tidspunkt å investere, sier Andersen. - Tanken på fremtida var også viktig for meg. Selv om jeg har et løsdriftsfjøs, var deler av drifta tungvint og tidkrevende, sier bonden. Nå investerer han i en bedre teknisk løsning for fôring, og vil sette inn melkerobot i nyfjøset.

- Med tiden håper jeg jo at neste generasjon vil overta gården. De har helt andre krav til arbeidstid og arbeidsmiljø, enn det jeg hadde da jeg overtok. Ved å bygge nytt fjøs legger jeg forholdene for videre drift av gården bedre til rette, både for den neste generasjon, men også for meg selv, sier Andersen. For han har ingen planer om å slutte som bonde.

- Nei, jeg trives godt som bonde. Jeg får utfordringer på jobben min nærmest hver dag, og få dager er like. Jeg må spille på lag med naturen og med dyra i fjøset, slik at jeg får best mulig lønnsomhet på min gård. Samtidig må jeg følge med i den teknologiske utviklinga i landbruket. I tillegg er jeg sjef i egen bedrift, og bestemmer selv. Alt dette gir meg mulighet til å utvikle både meg selv og min arbeidsplass, og det liker jeg,  avslutter Andersen.

 

Kontaktperson Einar Andersen tlf. 91850541.

 

Les om stabile investeringer hos SSB.