Nyheter

Delegater fra Troms Bondelag og Finnmark Bondelag er samlet til årsmøte i Norges Bondelag

Årsmøte i Norges Bondelag kjøres i år digitalt og utsendingene fra Troms Bondelag og Finnmark Bondelag er samlet på meieriet i Alta.

Kristin Anka og Einar Rene Heim- unge midt-uke bønder fra Balsfjord

Kristin Anka og Einar Rene Heim overtok Kristin Anka sin hjemgård i januar 2017. De drifter i dag cirka 250 mål og har 18 kyr. Kristin Anka har en drøm om å starte med produksjon av grønnsaker i tillegg til melkekyr.

Line Katrin og Jørn Suhr, midtuke bønder fra Alta kommune.

Ekteparet Line Katrin og Jørn Suhr driver Storjordgården på Aronnes i Alta kommune, hvor de bor sammen sine barn, en sønn og tre døtre. De har hest og melkeproduksjon på gården som de driver i lag.

Lisa og Sten Terje Solbakken, midt-uke bønder fra Kåfjord kommune.

Lisa og Sten Terje Solbakken overtok gården i 2009, fra Lisa sin onkel Arne Pedersen. De overtok 84 melkegeiter og har i dag økt til 170 melkegeiter, samt 8 mordyr pluss kalver av rasen skotsk høylandsfe.

Johnny Hætta - midt uke bonde fra Finnmark

Kautokeino kommune har 92 landbrukseiendommer, 10 jordbruksforetak og 3 melkebruk, på et av disse driver Johnny Hætta et melkebruk.

Revidering av Avlingsskadeordning i 2021

I Finnmark og Troms har Norges Bondelag fått mange henvendelser om erstatningsordning for avlingsskade. Henvendelsene er spesielt om overvintringsskader som mange ser ut til å være rammet av.

Andreas Larsen- vår første midt-uke bonde, Harstad kommune

Harstad kommune har 869 landbrukseiendommer og på et av disse driver Andreas Larsen et bruk med sau- og ammeku i lag med familien sin.

"Midtuke-bonden" Troms og Finnmark!

Verdiskapingsrapporten fra Nibio fra Troms og Finnmark er klar. Troms Bondelag og Finnmark Bondelag vil med bakgrunn i rapporten presentere verdien av landbruket i fylkets ulike kommuner. Ny presentasjon hver onsdag til alle kommuner med landbruk har blitt presentert. Så følg med å bli litt mer kjent med verdiskapingen og bønder i din egen kommune.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere