Nyheter

Elektronisk overvåkning av sau

Bioforsk forsker på elektronisk overvåkning av beitedyr. Truls Halvari i Finnmark Bondelag tror dette er framtida for sauebøndene.

Jordbrukets beitebruk uteglemt

- Jordbrukets beitebruk er ikke vurdert, og det er en svakhet med forslaget til vindkraftplan, sier fylkesleder Ola Tangen.

Fint at alle kan bidra

Leder i Finnmark Bondelag Ola Tangen, er glad for at alle melkebønder gis like muligheter til å bidra til melkemangel ikke blir et faktum.

Viktig med åpenhet om tilskudd

Bøndene har i disse dager mottatt tilskudd fra staten. – Disse pengene inngår i drifta på gården, og skal bidra til at lønnsomheten bedres , sier Ola Tangen, leder i Finnmark Bondelag.

Positivt møte

- Det var et positivt møte, sier Jørn Suhr etter at han i går deltok på dialogmøte med reindrifta i regi av Alta kommune. – Det kan se ut som om vår iherdige innsats med fredningssona nå lønner seg, mener lokallagslederen.

Våronn som normalt

Den store varmen har latt vente på seg denne våren, og det er bøndene i Finnmark litt glade for.

Ventet et statsrådsbytte

Leder i Finnmark Bondelag er ikke overrasket over statsrådsbyttet for Landbruks- og matdepartementet.

Lettet over at landbruksskolen består

- Jeg er glad for at Finnmark Fylkeskommune valgte å opprettholde tilbudet ved Tana vgs, sier Ola Tangen

Faglagene må inn i RUP-partnerskapet

Norges Bondelag avholder årsmøte på Lillehammer. Fra talerstolen tok fylkesleder Ola Tangen opp regionalisering av landbrukspolitikken og de utfordringer dette medfører for fylker hvor landbruksnæringa er liten.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere