Nyheter

Vi vil produsere kjøttet ditt

Årsmøtet til Finnmark Bondelag mener at produksjonen av rødt kjøtt hovedsakelig bør gjøres i distriktene. Vi importerer store mengder storfekjøtt, samtidig som store grovfôrarealer gror igjen i distriktene. Vi ser at stadig større kornarealer omlegges til grasproduksjon, samtidig som båter med importert kraftfôr stadig oftere legger til kai i Norge.

Skal endringer i skatteregler ta knekken på Finnmarkslandbruket?

Finnmark Bondelag oppfordrer kommunene til å satse på nydyrkning

Under årsmøtet til Finnmark Bondelag så vedtok man at det må tilrettelegges for nydyrking i Finnmark i større grad enn i dag. Utviklinga gjør at gårdsbrukene blir større og større, noe som medfører at bonden må kjøre stadig lengre for å slå sitt fôr.

Finnmark Arbeiderparti ønsker 50 % investeringsstøtte til de under 35 år.

Finnmark Bondelag deltok på årsmøtet i Finnmark Arbeiderparti på dag 1 den 12. mars 2016 "Hilsning til FAP fra Finnmark Bondelag. AP har en meget dyktig landbrukspolitisk talsperson i Knut Storberget, som virkelig har satt seg inn i hvordan det er å ha fjøsstøvlene på for å ha et grunnlag for å uttale seg. Også vi i FB har møtt ham ved flere anledninger, både i vest og øst ifylket.

Finnmark KRF ønsker ett løft for arktisk landbruk

Finnmark KRF har hatt årsmøte i Karasjok. På årsmøtet deltok nestleder i Finnmark Bondelag, Markus Heiberg, der han fikk holde ett 20 minutters innlegg. Finnmark KRF har kommet ut med en sterk støtteerklæring til landbruket i Finnmark i vedlagt pressemelding, som ble vedtatt på deres årsmøte;

Resolusjon fra årsmøtet i Finnmark Bondelag

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere