- Jeg er vokst opp på gården jeg nå driver, på Berg i Tromsø, men da var det ikke drift her. Jeg kom utenfra og starta opp på nytt. 2015 var mitt første driftsår som heltidsbonde, et fantastisk artig og lærerikt år. Bare det å stå opp og vite at nå skal jeg ut og jobbe her hjemme på gården, det er så gøy. Jeg har ikke formell utdannelse fra landbruk, men nå er heldigvis norske bønder ekstremt rause på å dele kunnskap, og det setter jeg stor pris på. Vi er tre gårder her ute som utfyller hverandre. Naboene mine er veldig inspirerende og behjelpelige, og de er mye av grunnen til at jeg er der jeg er i dag.

På det første året har vi greid å etablere gården og vi har fått solgt varene våre. Det er en liten gård på 80 mål med avlspurker, kje, villsau, utehøns og noe grønnsaker. Jeg selger alt jeg produserer direkte til forbruker under merkevaren Jacobsen på Berg. Nå har jeg gjort alt for første gang. De siste dyra ble sendt til slakt i starten av desember, og så begynner en ny runde.

På tampen av mitt første år som heltidsbonde ble jeg kåra til Årets unge bonde 2015. Jeg har vært idrettsutøver i mange år, men aldri hatt så ukontrollert puls som da jeg stod på scenen og venta på kåringa. Jeg er veldig opptatt av det jeg driver med, et landbruk basert på det naturgrunnlaget vi har, der alle er med og drar lasset, både små og store. Og jeg er opptatt av at forbruker skal få forståelse for hva mat og matproduksjon er, og følge hele den lange prosessen som ligger bak. Å bruke hele dyret og spise hele dyret er viktig for meg. At folk har et forhold til at maten har vært et dyr. Det budskapet ønsker jeg å spre ut og nå har jeg fått en talerstol gjennom tittelen Årets unge bonde. Jeg vil gjerne nå ut til folket og fortelle hvor fantastisk norsk landbruk og matproduksjon er.