- Jeg er vokst opp på gården jeg driver i dag. De ti siste årene har jeg vært bonde og for tre år siden overtok jeg hjemgården med korn- og grønnsaksproduksjon. Det er fire år siden nå at jeg var på en gartnerkongress der jeg fikk vite at vi importerte 4000 tonn delikatessepotet hvert år og at markedet kom til å øke. At vi produserer de billigste potetene i Norge og importerer de dyreste er selvmotsigende, tenkte jeg. Vi har de beste forutsetningene for å produsere små, modne poteter her i landet. Der og da visste jeg at jeg skulle drive med det. Da jeg kom hjem satte jeg en del mål poteter som jeg skulle dyrke små, og i to år reiste jeg rundt og viste fram potetene mine til kokker. Nøkkelen til alle bevisste kokkers kjøkken er å presentere seg som bonden. Hele kokke-Norge har blitt mer oppmerksom på norsk mat generelt. Jeg fikk en fantastisk mottakelse, og ble bare mer og mer sikker på at jeg skulle drive med dette.

Jeg slo meg sammen med Amund Sandholt, en fantastisk agronom. 15. august 2014 ble Svanepotet AS starta med pakkeri på gården min, med kona mi som bestyrer. I dag selger vi poteter til de beste restaurantene i Norge, og i motsetning til delikatessepotetene fra utlandet, kjenner kokken hele historien og vet hvilken gård poteten kommer fra. Tilbakemeldingene gjør noe med stoltheten min som bonde. Jeg er også kjempestolt av å levere vanlig potet til vanlige forbrukere. Når jeg reiser rundt opplever jeg at norske bondenæring har en fantastisk høy standing. Det er ikke meg personlig restaurantene åpner døra for, det er næringa jeg representerer. Jeg skjønner ikke at folk går på dop når de kan selge poteter. Det er et vanvittig adrenalinkick. Min visjon er å gjøre poteter kult.