Mange dugnadstimer

Eiker Matfestival tilbyr et vell av aktiviteter og mange dugnadstimer legges ned både i forkant og under arrangementet. – Det legges ned rundt 900 dugnadstimer i forbindelse med arrangementet, og vi starter rigginga til Barnas Bondegård allerede onsdagen i forkant, sier Anne Krekling Røren fra Øvre Eiker Bondelag.

Her er både Bondelaget, Bygdekvinnelaget, Småbrukarlaget, 4H, Bygdeungdomslaget og flere andre i sving.

 Både store og små koste seg på Barnas Bondegård.

Aktiviteter for alle  

Barnas Bondegård er populært blant de minste, og ikke minst er det gjevt å ta traktorlappen. – Det er tidvis kø for å få traktorlappen på tråtraktor, sier Anne Krekling Røren i Øvre Eiker Bondelag. Det er også de som har hovedansvaret for Barnas Gård.  

Enhver Matfestival har selvfølgelig lokalmat-torg, og her kunne publikum både smake på og kjøpe med seg hjem et stort spekter av lokale produkter. Bygdekvinnene har kafe under arrangementet, Bygdeungdomslaget sto for natursti, hos 4H kunne du lage smoothie, hos Småbrukarlaget kunne ungene male korn og Skogselskapet bød på bål og spikking, dette var bare et utvalg av aktivitetene.

 Det var veldig populært å ta traktorlappen på tråtraktor, det var tidvis kø for å få med seg den fine "traktorlappen" hjem.

 Mange barn ble stolte innehavere av "trakorlappen" som ble behørig laminert og påført navnet på traktorføreren.

 Det var mye å se på, her koser Johannes seg på traktor av eldre årgang.

 Lokalmat-torget bød på mange ulike produkter.

 Amund Berger var på plass med sine produkter fra Bagstevold i Ekte Eiker teltet.

 Tine stilte med smaksprøver

Skogselskapet var også på plass på Eiker Matfestival.

Spennende foredrag

Eiker Matfestival kunne også tilby foredrag. På lørdag gjestet fru Timian matfestivalen, eller Marit Røttingsnes Westlie som hun heter. Mange kjenner matblogger fra Rakkestad gjennom bloggen og alle oppskriften, hun er også kjent for sitt fokus på norske råvarer. – Nå bugner butikkene av gode norske grønnsaker, jeg er opptatt av hvordan vi kan bruke disse gode råvarene i maten, sa fru Timian. Hun la også til at vi bør bli flinkere til å tenke sesong.

 Matbloggeren fru Timian var på plass.

 Brit Tove Krekling ønsker velkommen til foredraget med fru Timian.

 

Anders Horne har skrevet bok om matsvinn og fortalte tilhørerne om hvordan vi kan redusere matsvinnet.

 Anders Horne holdt foredrag om matsvinn og hvordan vi kan unngå å kaste mat.

 

 Brit Tove og Ellen reklamerer for foredraget med fru Timian.