Flyttet tilbake til familiegården

Kristoffer og Anne Marthe Evang flyttet tilbake til den idylliske familiegården på Jevnaker i Ringerike kommune for fem år siden. Savnet etter økologisk mat i butikken og en lidenskapelig interesse for mat ble begynnelsen på ASK Gård Foredling. Et pølsekurs resulterte i mye prøving og feiling før paret var fornøyd nok med produktet til å ta pølsene med til Oslo. I hovedstaden ble pølsene møtt med jubel, og delikatesseforretningene Gutta på Haugen og Maschmanns Matmarked ble så imponerte at de tok inn alle pølsene.

Pølse-eventyret startet på Stabburet, men allerede året etter investerte de i et pølsemakeri og i dag jobber til sammen fem personer med bakgrunn i pølsemakeri og kokkeyrket med å produsere spekemat.

Mange ville gratulere

 

God dyrevelferd og unik kjøttkvalitet

- Vi produserer etter «nose to tail» prinsippet, som handler om å bruke hele dyret, sier ekteparet Evang.  Selskapet har klare mål om å ha et så lavt fotavtrykk som mulig. De kilde-sorterer alt avfall og bruker resirkulerbar emballasje.

Lam får de fra broren til Anne Marthe som driver med sau. Ekteparet samarbeider også med bonden Heinrich Jung på Åmot gård  for å sikre dyrevelferd, bærekraft og kvalitet.  Jun leverer svinekjøttet som brukes i pølsene.

Ask Gåd og Ask Gård foredling.

Gratulanter i kø og servering av egne produkter

Bygdeutviklingsprisen deles ut hvert år og juryen består av representanter fra Fylkesmannen, Innovasjon Norges og næringa. Innovasjon Norge, Fylkesmannen, Ringerike kommune, Buskerud Bondelag og Buskerud Bonde- og småbrukarlag var til stede for å hedre prisvinnerne.

I tillegg til egne produkter var det også hentet inn ost fra Thorbjørnrud til serveringen.

 

Ask Gård har allerede mottatt spesiaitetsmerket på to av sine produkter og har mottatt en rekke andre priser, blant annet Det Norske Måltid.

Ask gård satser på lokal arbeidskraft og bruker lokale underentreprenører til arbeidet på gården. Virksomheten bidrar til økt sysselsetting lokalt, og økt produksjon og omsetning av økologisk kjøtt. 

Fylkesmannen gratulerte

Det samme gjorde Innovasjon Norge

Bondelaget sørget også for å gjøre krus på prisvinnerne

Vi fikk servert spekemat fra ASK Gård Foredling supplert med ost fra Thorrbjørnrud og  brød fra Sour to the people.