Vellykket 59Topptur

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

59 Topptur

Selv om været var både vått og kaldt la ikke det noen demper på den årlige toppturen. – Vi er svært fornøyd med dagen, sier prosjektleder for Velg Naturbruk Karl Henrik Berke.

Buskerud Bondelag og  Buskerud bonde- og småbrukarlag sto for en av de mange postene. Her måtte lagene både tippe vekt på sau og lam og svare på spørsmål om fotosyntesen og melkyr.

- Elevenes kunnskap om fotosyntesen lover godt for framtida sier en samstemt trio fra bondelaget og småbrukarlaget i Buskerud. De kunne bekrefte at deltagerne svarte godt på spørsmål om fotosyntesen. -Det lover godt for framtida sier Lina B. Sørby.

 

 

Fra venstre Lina B. Sørby fra Bondelaget, Elin Bergerud Bonde- og småbrukarlaget og Liv Astrid Varlo fra Bondelaget holdt orden på lagene på næringas post i løypa.

Den glade trioen kunne fortelle at lagene måles både på måloppnåelse og samarbeid og kunne fortelle at det var mange både gode og artige resonnementer som ledet fram til svaret.

I år var også andre naturbruksskoler utenfor Buskerud invitert. Elvene fra Melsom kunne bekrefte at de hadde hatt en spennende dag. – Det er viktig å komme seg ut, og vi kommer gjerne igjen til neste år sier et samstemt lag fra Melsom.

 Her tippes det vekt på sau og lam.

Her utfordres lagene på spørsmål om både fotosyntese og melkekyr.

Også næringa stilte lag i år, og de påsto også at formen var prikket inn til å være på topp under konkurransen. Laget besto representanter fra Fylkesmannen, Viken Skog, Norskog, Skogselskapet,  Buskerud Bonde- og småbrukarlag og Buskerud Bondelag. Landbruks- og miljødirektør Gunhild Dalaker Tuseth stilte sporty opp og prøvde å flytte tømmer med lastbærer. – Dette var artig, men krever stor presisjon fastslo landbruks- og miljødirektøren.

Laget fra næringa med representanter fra Fylkesmmanen, Viken Skog, Norskog, Buskerud Bondelag og Buskerud Bonde- og småbrukarlag. Fylkesleder Egil Chr. Hoen og styremedlem Ole Hans Unelsrød stilte for Buskerud Bondelag.

Landbruks- og miljødirektøren gjør seg klar til å håndtere lastbærer.

Landbruks- og miljødirektør Gunhild Dalaker Tuseth konstanterer at det er presisjonsarbeid å håndtere lastbærer.

Fra Buskerud Bondelag deltok fylkesleder Egil Chr. Hoen og styremedlem Ole Hans Unelsrød. – Vi er svært fornøyd med opplegget sier de to.

Totalt stilte det 15 lag som jobbet seg igjennom 11 poster som inneholdt alt fra øksekasting til håndtering av lastbærer, tippe vekta på sauer, skyting på skytebane og mange andre spennende oppgaver.

 

Partnerskapet for landbruket i Viken er i gang

Onsdag denne uka møttes det regionale partnerskapet for landbruket i Viken for første gang. – Det regionale partnerskapet er en viktig arena for oss i næringa og det er viktig at dette blir ivaretatt på en god måte også i Viken, sier de Sigurd Enger, Håkon Haug Laa og Svend Arild Uvaag – fylkeslederne i henholdsvis Akershus, Buskerud og Østfold.

Stormøte

Stormøte om jordbruksforhandlingene 20.februar kl. 18.30-21.30 på Buskerud vgs., Buskerudveien 134, 3340 Åmot. Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag kommer.

Lunsjmøte i Lier

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit, sier fylkesleder Håkon Haug Laa i dette innlegget. - Norsk kjøttproduksjon sørger for framtidig matvaresikkerheit, bidrar til arbeidsplasser i næringsmiddelindustrien og landbruk over hele landet, sier Haug Laa.

Lunsjmøte i Lier

Buskerud Bondelag og Lier Bondelag inviterer til lunsjmøte tirsdag 11. februar kl. 12.00 – 14.00 på ASVO, Kjellstadveien 11, Lier. Vi inviterer grønt, frukt og bærprodusenter. Bjørn Gimming 1.nestleder og medlem i grøntutvalget i Norges Bondelag kommer.

Kurs fra NLR Østafjells 2020

NLR Østafjells har flere nyttige og praktiske kurs framover, blant annet autorisasjonskurs gnagermidler, autorisasjonskurs plantevernmidler, praktisk HMS-kurs og sikkerhetskurs for varme arbeider. Du kan gå inn på NLR sine hjemmesider for å finne mer informasjon om de enkelte kursene.

Regionmøtene er i gang

Mandag var representanter for lokallaga i øvre Buskerud på plass på Frøysok-stugu på Gol for å diskutere innspill til jordbruksforhandlingene. – Det er veldig viktig for oss å få innspill fra lokallaga, sier fylkesleder Håkon Haug Laa.

Studietur til Danmark

Buskerud Bondelag inviterer Bondelagsmedlemmer i Buskerud til studietur i Danmark, 4.-6.-juni 2020. Det blir fokus på korn og proteinvekster og vi besøker bonden Peter Kjær Knudsen på Sonnerupgaard Gods, Skjælland.

Regionmøter

Buskerud Bondelag inviterer til regionmøte i Hallingdal 20. januar og i nedre Buskerud 22.januar. Møtene er åpne for alle medlemmer.

Jordbruksforhandlingene 2020 i gang

Mandag var fylkesstyret, utvalgene og representanter fra lokallaga samlet på Tyrifjord Hotell for å sparke i gang jordbruksforhandlingene 2020. – Vi er svært glad for at Anders Huus tar turen hit for å være med å sette i gang diskusjonene om neste års jordbruksforhandlinger og ikke minst at det er så mange med på møtet, sier fylkesleder Håkon Haug Laa

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Tirsdag
03
mars

Styremøte Buskerud Bondelag

Oset, Golsfjellet
Mandag
16
mars

Kornkonferanse

Buskerud vgs.
Onsdag
18
mars

Årsmøte Buskerud Bondelag

Lampeland Hotell

Våre samarbeidspartnere