Styremøte med omvisning

Styremøtene i Buskerud Bondelag har som regel ganske full timeplan på møtene, men denne gangen var det satt av tid til en omvisning på Røyse Frukt & Bærpresseri på Helgelandsmoen. Vi fikk både informasjon og omvisning av salgs- markedsansvarlig Cecile Bjørnebye Jensen.

Hun kunne fortelle oss at anlegget var produksjonsklart i 2016 og det første salget hadde de i mars 2017. – Det er 7 gårder som har gått sammen om å starte Røyse Presseri og de er også eierne av selskapet, sa Bjørnebye Jensen. Seks av gårdene produsere solbær, i tillegg leveres det også jordbær, rabarbra, stikkelsbær og rips fra gårdene.

Styret får omvisning i produksjonslokalene. Det var ikke produksjon i lokalene når vi var på besøk så vi slapp unna overtrekksdress, hodeplagg og sko-overtrekk

Innovative og framoverlente bønder

-Det er alltid sol på Røyse, som gir gode forhold for dyrking av frukt- og bær. I tillegg har vi innovative og framoverlente bønder, sa Bjørnebye Jensen

Hun kunne fortelle at de er i «frivillig-sortimentet» til Norgesgruppen og Rema. Varene er også å finne på hotellene i distriktet. De har distribusjon i samarbeid med Tine, lokalt distribuerer de selv.

Bjørnebye Jensen kunne også fortelle at de i hovedsak bruker sosial medier som markedsføringskanal.

– Her når vi mange, og vi ønsker å nå ut til ennå flere. Følg gjerne Røyse Frukt- og bærpresseri på Facebook og Instagram, oppfordrer Bjørnebye Jensen til slutt.

Røyse Frukt- og bærpresseri bruker sosiael medier aktivt.

Her er Ingvild Collet Hansen, en av eierne, og Cecilie Bjørnebye Jensen på fjorårets julemarked.