Stort engasjement på møte med Lars Petter Bartnes

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Hvordan jobbe framover

Fylkesleder Håkon Haug Laa innledet kort før leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes slapp til. Haug Laa tok opp den bekymringsfulle utviklingen i kornareal og viste til at kornarealet ikke har vært lavere  siden 1972. – Jeg har tenkt mye de siste dagene, det er mye trykk i media om dagen særlig med tanke på rødt kjøtt. Flere har tatt kontakt og synes situasjonen er vanskelig, hvordan skal vi håndtere dette framover, spurte Haug Laa.

Fylkesleder i Buskerud Bondelag, Håkon Haug Laa

Fint å komme ut av Oslo-gryta.

Lars Petter Bartnes kunne fortelle at Buskerud Landbruksskole ikke var helt ukjent. – Jeg har gått her et år, og jeg imponert over det som er gjort av investeringer her. Det er viktig at Buskerud har et slikt fyrtårn i naturbruksutdanning, innledet Bartnes.

Bartnes kunne fortelle at det er mye arbeid mot Storting og regjering. – Men det er veldig godt å komme ut av Oslo-gryta og treffe dere, fastslo Bartnes.

Samhold gir styrke

Bartnes var innom mange temaer og dro fram flere eksempler på hva vi har oppnådd når næringa kollektivt har stått sammen og hatt stor slagkraft.  -Vi må sørge for at vi har folks oppslutning rundt landbruket og at bønder gjør en viktig jobb for samfunnet, det er en forutsetning for at vi også skal være interessante for politikerne, fortsatte Bartnes.

-Vi har god selvtillit på dyrehelse, dyrevelferd og trygg mat. Nå må vi sammen jobbe for også å få den samme selvtilliten på klima, understreket Bartnes.

Mange temaer ble berørt i løpet av møtet så som dyrevelferd og dyrevelferdsprogrammene, grunnpilarene i jordbrukspolitikken, markedsregulering og mange andre temaer. Det var stort engasjement under møtet med mange gode spørsmål fra salen.

En engasjert Lars Petter Bartnes innledet

Pausemat med og god stemning

Mange hadde tatt turen til Buskerud Landbruksskole for å høre på Lars Petter Bartnes.

Mye godt arbeid i Bondelaget for grøntnæringa

Nestleder i Buskerud Bondelag, Steffen Green, er selv jordbærbonde og har fulgt situasjonen i grønt-næringa tett. – Det er lagt ned mye godt arbeid fra Norges Bondelag i den situasjonen vi er inne i, og vi har nå mer sikkerhet i bunn for den jobben vi skal gjøre framover sier Green. Green kan forsikre om at Buskerud Bondelag er tett på og følger situasjonen nøye.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Kornkonferanse - AVLYST

Grunnet koronaviruset avlyser Buskerud Bondelag kornkonferansen på Buskerud vgs. (Landbruksskolen) mandag 16. mars kl.16.00.

Partnerskapet for landbruket i Viken er i gang

Onsdag denne uka møttes det regionale partnerskapet for landbruket i Viken for første gang. – Det regionale partnerskapet er en viktig arena for oss i næringa og det er viktig at dette blir ivaretatt på en god måte også i Viken, sier de Sigurd Enger, Håkon Haug Laa og Svend Arild Uvaag – fylkeslederne i henholdsvis Akershus, Buskerud og Østfold.

Stormøte

Stormøte om jordbruksforhandlingene 20.februar kl. 18.30-21.30 på Buskerud vgs., Buskerudveien 134, 3340 Åmot. Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag kommer.

Lunsjmøte i Lier

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit, sier fylkesleder Håkon Haug Laa i dette innlegget. - Norsk kjøttproduksjon sørger for framtidig matvaresikkerheit, bidrar til arbeidsplasser i næringsmiddelindustrien og landbruk over hele landet, sier Haug Laa.

Lunsjmøte i Lier

Buskerud Bondelag og Lier Bondelag inviterer til lunsjmøte tirsdag 11. februar kl. 12.00 – 14.00 på ASVO, Kjellstadveien 11, Lier. Vi inviterer grønt, frukt og bærprodusenter. Bjørn Gimming 1.nestleder og medlem i grøntutvalget i Norges Bondelag kommer.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
04
juni

Studietur Danmark

Sonnerupgaard gods, Sjælland, Danmark

Våre samarbeidspartnere