Serverte varm lunsj på Uvdal skole

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Torsdag forrige uke serverte Nore og Uvdal bondelag og bygdekvinnelaget varm lunsj til elevene på Uvdal skole. - Dette tiltaket er en suksess som vi har vært med på flere ganger, sier lokallagsleder Johan Høglund. På torsdsag ble det servert blomkålsuppe og grove pannekaker legger Høglund til. Tiltaket er et samarbeid mellom bondelaget og bygdekvinnelaget.

Lier bondeag med stand på Lier-dagene

I år som i fjor deltok Lier bondelag på Lierdagene med egen stand. Det ligger mye arbeid i forkant av et såpass stort arrangement, og lokallaget har stått på. Hos Lier bondelag var det dyr av mange slag som barna kunne hilse på, hopping i høyet og selvfølgelig lokale produkter fra Lier.

Hovedutvalget for utdanning vedtok å bygge fjøs på Buskerud

Torsdag 19.06. behandlet hovedutvalget for utdanning (HUU) i Buskerud saken om bygging av fjøs på Buskerud videregående skole. Det var et enstemmig hovedutvalg som vedtok etablering av fjøs på Buskerud. – Vi er veldig fornøyd med dette vedtaket, nå ruster vi oss for framtida sier leder av hovedutvalget for utdanning Sissel Urke. Buskerud Bondelag er svært glad for denne avgjørelsen.

Fokus på fruktbar jord i Nedre Eiker

Nedre Eiker Landbrukslag har hatt stort fokus på fruktbar jord det siste året. Torsdag kveld 13.06 var det duket for medlemskveld, den tredje i rekken, med tema "Fruktbar jord". – Dette er noe som medlemmene våre er opptatt av, og vi er glad for at Øystein Haugerud kunne innlede om temaet sier lokallagsleder Knut Olav Stryken.

Nedre Eiker landbrukslag viste fram landbruket

Torsdag 13. juni viste Nedre Eiker landbrukslag fram landbruket i kommunen for Fylkesmannen i Oslo og Viken og landbrukskontoret i nye Drammen. – Hensikten med fagturen var å vise fram landbruket i Nedre Eiker og de utfordringene næringa har med hensyn til jordvern, sier lokallagsleder Knut Olav Stryken.

Fornøyd Buskerud-delegasjon på Bondetinget

Det var en fornøyd Buskerud-delegasjon som reiste hjem etter to innholdsrike dager på Bondetinget på Lillehammer. – Dette har vært et veldig godt bondeting, med mange gode innlegg i generaldebatten og en god landing av regionreformen og ny inndeling av fylkeslag, sier leder Håkon Haug Laa og nestleder Steffen Green.

Egil Chr. Hoen valgt inn som første vara til styret i Norges Bondelag

Vår tidligere fylkesleder Egil Chr. Hoen ble valgt inn som 1.vara til styret i Norges Bondelag på Bondetinget. Vi gratulerer! - Jeg er veldig glad for denne tilliten, og ser fram til å brette opp ermene og ta fatt på jobben for denne viktige og fantastiske organisasjonen vår, sier Egil Chr. Hoen.

Bondetinget i gang!

Bondetinget 2019 er i gang, Buskerud-delegasjonen er på plass og leders tale og generaldebatten har vært hovedsakene på første dag. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har også hatt innlegg.- Det burde vær bannlyst og nedbygge dyrka mark når vi har alternativer, sa Bollestad til stor applaus fra salen. Generaldebatten hadde stort spenn i temaer og flere Buskerud-delegater har vært på talerstolen i dag.

Landbruket ut i skolen

Torsdag 23.5.19 arrangerte Norderhov Sogneselskap gårdsbesøk på Hjelmerud gård for førsteklassinger. Dette ble gjort for å spre kunnskap og gi barna mulighet til å lære mer om hvordan det er på en gård og hvordan melkeprodukter blir til.

Glad for avtale i jordbruksforhandlingene

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag ble enige med staten om en jordbruksavtale for 2020 16. mai. -Jordbruket forhandla fram bedre muligheter til å bruke jorda over hele landet. Skal vi få folk til å satse på landbruk er det prinsipielt viktig at inntektsforskjellene mellom bønder og andre grupper reduseres. For første gang siden oppgjøret med de rødgrønne i 2013, har vi lyktes med det, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag Håkon Haug Laa

Toppkarakter til 59 grader Topptur

Onsdag 15. mai var det nok en gang duket for 59 grader Topptur for naturbruks-skolene. – Vi er strålende fornøyd med arrangementet. Ikke minst må vi rette en stor takk til alle som bidrar til at dette blir en så bra dag, både sponsorer og de som stiller opp på postene, sier toppturgeneral Karl Henrik Berke. Også i år stilte Buskerud Bondelag opp på en post, denne gangen med pallestabling med traktor.

Bondelunsj på Skoger samdrift når Staten la fram sitt tilbud

Skoger bondelag hadde tradisjonen tror lunsj på Skoger samdrift i forbindelse med fremleggingen av statens tilbud i jordbruksforhandlingene. Diskusjonen gikk livlig rundt bordet. – Dette er en tradisjon vi har hatt i Skoger i mange år nå, sier fylkesstyremedlem Ole Hans Unelsrød.

Ingen offensiv satsing

Retningen mot færre og større gårdsbruk i norsk landbruk videreføres når staten har lagt fram sitt tilbud i jordbruksoppgjøret, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag Håkon Haug Laa.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Tirsdag
03
mars

Styremøte Buskerud Bondelag

Oset, Golsfjellet
Mandag
16
mars

Kornkonferanse

Buskerud vgs.
Onsdag
18
mars

Årsmøte Buskerud Bondelag

Lampeland Hotell

Våre samarbeidspartnere