I Norges Bondelags etiske retningslinjer står det at ingen skal diskrimineres på bakgrunn av etnisitet, religion, kjønn eller seksuell legning. Norges Bondelag deltar i paraden i Oslo sammen med 4H Akershus og Oslo, Norsk Bygdekvinnelag og Norges Bygdeungdomslag. Dette er lørdag 29. juni.

Påmelding og program nederst i saken

Å være med å støtte opp om mangfold og menneskeverd er en selvfølge for Bondelaget.

– Det er helt naturlig for en så stor organisasjon med mange ulike medlemmer å være med å støtte opp om pride. Dette er noe vi kommer til å fortsette med framover også, sier 1. nestleder i Norges Bondelag, Egil Christopher Hoen.Pride 2023. FOTO: Eryk Oskar Swiergon, NBU

Bygda er for alle

Pride markerer samhold, solidaritet, respekt og toleranse. Feiringen uttrykker alles rettighet til fritt å leve sin egen identitet og å få elske den man vil. 

– Mange flytter vekk fra mindre steder og til storbyer nettopp fordi det er vanskelig å være den man er. Det er viktig med aksept for å være den du er, uansett hvor du bor, sier Hoen.

I Norge har pride-feiringene siden 1970-tallet i større grad satt sitt preg i det norske samfunnet. Siden 2017 har for eksempel pride-paraden i Oslo opplevd en mangedobling i oppslutning.

– Jeg håper så mange som mulig har anledning til å delta i ulike pride-arrangementer denne måneden, avslutter Hoen.

Informasjon om paradedagen

Vi vil gå sammen i paraden under slagordet "Bygda er for alle", og stiller med frokost, samt utstyr til å lage plakater og pynte opp antrekket før paraden. Det vil også bli grillfest etter paraden. Du kan være med på så mye eller lite av dagen som du ønsker. Vi håper så mange som mulig vil være med å feire kjærlighet og mangfold sammen med oss.

Meld deg på via Facebook HER

Lørdag 29. juni:

Foreløpig program:
9:00 Frokost og plakatverksted på Landbrukets Hus
ca 13:00 Parade
ca 16:00 Grilling på takterrassen (Landbrukets Hus)
ca 18:00 Aldersgrense 18+

NB: For å kunne garantere mat til alle trenger vi å vite hvor mange som kommer. For å få mat må du derfor trykke "skal" på arrangementet på Facebook. Dersom du bare blir med på ett av måltidene, har allergier eller diettbehov, eller vil registrere mat for noen som ikke har Facebook, kan du sende mail til annine@nbu.no.

Landbrukets hus har heis og rullestoltoalett. Ved andre spørsmål om tilgjengelighet og tilrettelegging, kontakt annine@nbu.no eller tlf: 905 38 035