Partnerskapet for landbruket i Viken er i gang

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Fra venstre; fylkesråd for næring i Viken Johan Edvard Grimstad, fylkesleder i Akershus Sigurd Enger, fylkesleder i Buskerud Håkon Haug Laa, fylkesleder i Østfold Svend Arild Uvaag og landbruksdirektør i VIken NiIna Glomsrud Saxrud

Onsdag denne uka møttes det regionale partnerskapet for landbruket i Viken for første gang. – Det regionale partnerskapet er en viktig arena for oss i næringa og det er viktig at dette blir ivaretatt på en god måte også i Viken, sier de Sigurd Enger, Håkon Haug Laa og Svend Arild Uvaag – fylkeslederne i henholdsvis Akershus, Buskerud og Østfold.

Landbruket viktig i Viken

-Landbruket har en viktig plass for fylkesrådet i Viken, sa Johan Edvard Grimstad da han som fylkesråd for næring ønsket partnerskapet velkommen. Fylkeskommunen er avhengig av et fortsatt godt samarbeid med Fylkesmannen, faglagene og de andre aktørene i partnerskapet understreket Grimstad.

Det skal legges mange planer for Viken. -Landbruket vil få en viktig plass og det skal utarbeides en egen landbruksstrategi for Viken, sa Janne Buhaug fra Viken Fylkeskommune.

Mange temaer

Partnerskapet tok opp mange temaer på dette første møtet. Partnerskapets sammensetning ble gjennomgått.  Arbeidet med nytt planverk for Viken fylkeskommune ble belyst, prioritering av IBU-midler og retningslinjer for RK-midler og RT-midler var også tema blant flere andre saker.

-Vi ser fram til det videre arbeidet i det regionale partnerskapet sier de tre fylkeslederne Sigurd Enger, Håkon Haug Laa og Svend Arild Uvaag.

Regionalt partnerskap i Viken

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Kornkonferanse - AVLYST

Grunnet koronaviruset avlyser Buskerud Bondelag kornkonferansen på Buskerud vgs. (Landbruksskolen) mandag 16. mars kl.16.00.

Stormøte

Stormøte om jordbruksforhandlingene 20.februar kl. 18.30-21.30 på Buskerud vgs., Buskerudveien 134, 3340 Åmot. Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag kommer.

Lunsjmøte i Lier

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit, sier fylkesleder Håkon Haug Laa i dette innlegget. - Norsk kjøttproduksjon sørger for framtidig matvaresikkerheit, bidrar til arbeidsplasser i næringsmiddelindustrien og landbruk over hele landet, sier Haug Laa.

Lunsjmøte i Lier

Buskerud Bondelag og Lier Bondelag inviterer til lunsjmøte tirsdag 11. februar kl. 12.00 – 14.00 på ASVO, Kjellstadveien 11, Lier. Vi inviterer grønt, frukt og bærprodusenter. Bjørn Gimming 1.nestleder og medlem i grøntutvalget i Norges Bondelag kommer.

Kurs fra NLR Østafjells 2020

NLR Østafjells har flere nyttige og praktiske kurs framover, blant annet autorisasjonskurs gnagermidler, autorisasjonskurs plantevernmidler, praktisk HMS-kurs og sikkerhetskurs for varme arbeider. Du kan gå inn på NLR sine hjemmesider for å finne mer informasjon om de enkelte kursene.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
04
juni

Studietur Danmark

Sonnerupgaard gods, Sjælland, Danmark

Våre samarbeidspartnere