Prisbelønt produsent-nettverk

Produsentnettverket Ostebygda består av åtte osteprodusenter over hele Hol og inkluderer 30 melkeprodusenter i kommunen. Under Oste-VM i Bergen i 2018 gjorde de seg også bemerket hvor 10 av de 16 ostene de stilte med mottok gullmedalje.

Det er ikke den første prisen Ostebygda får i år, tidligere i år ble de også kåret til åretes lokalmatgründer av næringsorganisasjonen Hanen.

Samarbeid

Ostebygda består av frittstående små ysterier, de har lyktes med et fruktbart samarbeid til tross for at de også er konkurrenter. I samarbeidet har de inspirert hverandre, hatt felles nytte av utviklingsprosjekter og fått større gjennomslagskraft.

Verdig vinner

Innovasjon Norge skriver på sine sider at regiondirektør Kristin Willoch Haugen trakk fram at den lokale forankringen og kvaliteten på produktene ikke bare løfter hver enkelt bedrift men en hel region og næring.

Videre påpekes det at årets vinner kombinerer det tradisjonelle landbruket med innovativ videreforedling og produktutvikling på en unik måte. Med sin kompetanse og sitt engasjement leverer vinneren et smakfullt produkt og bidrar til økt produksjon nasjonalt. -Ostebygda skaper stolthet og bidrar til sysselsetting i bygda, sa Kristin Willoch Haugen fra Innovasjon Norge under prisutdelingen.