Sau i fjøset og gravemaskin på tunet

Haug Laa  holder til Ål og i fjøset har han selskap av 80 vinterfora sau av rasen norsk kvit. Han er sjølberga med fòr og om sommeren benytter han beite både på fjellet på stølen Rødungen og beite i utmarka i skiheisen. Tørkesommeren var tøff med mye kjøring av vann til dyra i sommer, men Haug Laa har berget seg med fòr over vinteren. På tunet står både gravemaskin, dumper og hjullaster som også tar mye tid med oppdrag av forskjellige slag. – Både saueholdet og entreprenørvirksomheten er noe jeg har stor interesse for men det fører også til hektiske somre, men denne kombinasjonen trives jeg veldig godt med, sier Haug Laa. Han kan også fortelle at fra neste høst starter han i samdrift på denne kombinasjonen med sønnen min. - Både lamminga og sauesanken er ei travel og trivelig tid som jeg alltid ser fram til.  Jeg trives veldig godt i fjøset og  det er viktig å bruke god tid her, det gir tillitsfulle dyr, sier Haug Laa.

Klima og miljø

Haug Laa er svært opptatt av klima, det kan en tydelig se når en nærmer seg gården der solcellepanelet tydelig ses på sørveggen på låven. – Dette var et bevisst valg jeg tok, jeg har alltid vært opptatt av klima og miljø. Solcellene fungerer godt og forsyner husstanden og driftsbygningen med strøm, men jeg er ikke selvforsynt med strøm, sier Haug Laa.

Solcellepanelet på låveveggen til Håkon Haug Laa

Rovdyr

Håkon har også ansvaret for rovdyr i fylkesstyret og er blant annet med på samrådingsmøtene i rovviltregion 2. – Gjennom disse møtene får vi gode diskusjoner og gjensidig forståelse for hverandres synspunkter, sier Haug Laa. Han understreker også at han er svært oppgitt over at regjeringa ikke følger opp Stortingets rovdyrforlik. Rovdyrforliket må følges opp med fellingstillatelser slik at vi kommer ned på bestandsmålet slår Haug Laa fast.

Haug Laa benytter også samtidig anledningen til å ønske alle medlemmer god jul!