Lunsjmøte i Lier

Av Sissel Waaler,
  • Tips en venn om denne siden

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Møt lederen i Buskerud Bondelag Egil Chr. Hoen

Sistemann ut i serien «vi presenterer styremedlemmene» er fylkesleder Egil Chr. Hoen. Hoen har vært leder i Buskerud Bondelag siden 2014 og satt to år i styret før han akslet ledervervet. – Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle ei riktig god jul og takke for året som har gått, sier fylkesleder Hoen.

Bli med på fakkeltog mot regjeringens rovdyrvedtak

Tirsdag 08. januar går fakkeltoget fra Youngstorget til Stortinget kl. 18:00. Det settes opp busser fra Hallingdal og Numedal, fra søndre deler av fylket oppfordrer vi til å bruke kollektivtransport, se info under. - Vi mener at regjeringa må etterleve Stortingets bestandsmål for rovdyrbestandene, sier fylkesleder Egil Chr. Hoen og nestleder Håkon Haug Laa og oppfordrer til å bli med til Oslo på markeringen.

Melkebonden fra Gol

Ole Anders Hodnungseth er 1.vara til styret i Buskerud Bondelag og møter fast på styremøtene. Han er melkebonde på slektsgården i Grønli inn mot Nordfjella høyt oppe på Gol på vegen mot Hemsedal.

Flott opplegg fra Lier Bondelag under ministerbesøket

Tirsdag gjestet landbruks- og matminister Bård Hoksrud Lier. – Lier Bondelag hadde laget et imponerende opplegg og program. Vi er også takknemlige for at ministeren viser at han tar næringa på alvor og tar seg tid til å reise ut på gårdsbesøk, sier Egil Chr. Hoen og Steffen Greeen som var med fra Buskerud Bondelag.

Møt Nina fra Ringerike

Nina Basberg (34 år) har vært styremedlem i Buskerud Bondelag siden mars 2018. Hun driver Averøya gård på Ringerike, sammen med faren sin.

Bonde i medgang og motgang

Tørkesommer, avlingssvikt, fôrkrise, rovdyrproblematikk er utfordrende. Mye står og faller på bonden. Ansvaret er stort og ofte er marginene små. Hvordan takler man dette på best mulig måte. Marit Hjelmesæth fra HaVa informerte om dette på fagmøtet stressmestring «Bonde i medgang og motgang». Møtet ble avholdt på Gol og 15 personer deltok.

Startskudd for jordbruksforhandlingene 2019

I dag går startskuddet i Buskerud Bondelag for jordbruksforhandlingene 2019. – Det er veldig nyttig å samle både styret og utvalgene våre til et felles startskudd for jordbruksforhandlingene, sier fylkesleder Egil Christopher Hoen. I år som i fjor har vi også med oss regnemesteren i Norges Bondelag, Anders Huus, til å innlede for oss.

Nyttig møte med Venstre i Buskerud

Tirsdag 11. desember møtte vi Venstre i Buskerud. -Å ha god dialog med de politiske partene er viktig, og vi er svært glad for at partiene tar seg tid til å møte oss, sier fylkesleder Egil Chr. Hoen. Fra Venstre møtte Amund Wengen, Erik Hørluck Berg, Helge Stiksrud og Sissel Urke.

Møt jordbær- og kornbonden fra Modum

Steffen Green sitter i styret i Buskerud Bondelag og er 2. generasjonsbonde på Breivik gård hvor hovedproduksjon er jordbær og korn. Om vinteren er brøyting en viktig aktivitet. -Gården har røtter langt tilbake, men foreldrene mine kjøpte gården i -91, sier Green.

Stappfullt på kurs i grunneier-rettigheter

Det var stappfullt i Felleskjøpets lokaler i Drammen da Buskerud Bondelag og Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, landbruk arrangerte kurs i grunneier-rettigheter 04.desember – Det er tydelig at vi her har truffet et behov, sier Ole Andreas Lilloe-Olsen fra Buskerud Bondelag og Ingrid B. Terum fra Studieforbundet.

Møt kornbonden fra Skoger

Ole Hans Unelsrød sitter i styret i Buskerud Bondelag og er stolt kornbonde fra Skoger. – Jeg driver drøyt 1000 da, av disse er 275 da eget areal og resten leid areal. Som mange andre har også Unelsrød tilleggsnæring knyttet til gårdens ressurser, om vinteren brukes traktor til brøyting i Drammensområdet og fjoråret var et hektisk år i så måte.

Møt sauebonden og entreprenøren fra Ål

I tida fram mot jul vil vi presentere fylkesstyremedlemmene. Førstemann ut er Håkon Haug Laa, han er nestleder i styret i Buskerud Bondelag. Han holder til i Ål og er sauebonde. – Ål er et flott sted, og jeg trives som sauebonde med ca. 80 vinterfora i fjøset. I tillegg driver jeg med entreprenørvirksomhet, sier Haug Laa.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
20
februar

Styremøte Buskerud Bondelag

Buskerud vgs.
Torsdag
20
februar

Stormøte om jordbruksforhandlingene 2020

Buskerud vgs. Buskerudveien 134, 3340 Åmot
Tirsdag
03
mars

Styremøte Buskerud Bondelag

Oset, Golsfjellet

Våre samarbeidspartnere