Lunsjmøte i Lier

Av Sissel Waaler,
  • Tips en venn om denne siden

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Godt fornøyd med møter med Mattilsynet

Denne uka har vi hatt møter sammen Mattilsynet, startskuddet gikk på Gol på tirsdag og torsdag var det møte på Fossesholm. Nærmere 80 deltok på de to møtene til sammen. Det er husdyrutvalget i Buskerud Bondelag som har stått for begge møtene. – Vi er godt fornøyd med både oppmøte og opplegget, sier Ole Anders Hodnungseth og Per Olav Krekling fra husdyrutvalget og legger til at det var mange gode spørsmål og god dialog på begge møtene. – Vi er veldig glad for at vi har hatt godt samarbeid med Mattilsynet i gjennomføringen av møtene, sier de to.

Nore og Uvdal bondelag deltok på yrkesmessa i Numedal

Forrige uke var det yrkesmesse i Numedalshallen, og Nore og Uvdal bondelag var på plass. Yrkesmessa i Numedalshallen er en årlig foreteelse. - Her møtte vi elever fra Veggli, Rødberg og Numedal videregående skole. Dette er en fin arena å treffe ungdommen på, sier lokallagsleder Per Johan Høglund og legger til at de fikk en prat med flere av ungdommene på messa.

Jordbruket foreslår over 30 klimaløsninger

Norges Bondelag har foreslått over 30 forslag til klimaløsninger for jordbruket, som et ledd i forhandlingene om en frivillig klimaavtale for næringa. – Vi jobber for en avtale som vil gjøre norsk jordbruk enda mer klimavennlig enn i dag, og samtidig gi et godt grunnlag for matproduksjon i Buskerud, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag, Egil Chr. Hoen

Jordbruksforhandlinger og regionreformen på regionmøte på Gol

Onsdag var bønder fra Hallingdal og Numedal samlet til regionmøte på Gol, nærmere 20 hadde tatt turen til Frøysokstugu. Knut Arne Gurigaard fra regionrådet i Hallingdal var invitert til å snakke om Hallingdal og Viken. – Når Buskerud går inn i Viken må vi få 1,2 millioner innbyggere til å heie på oss i fjellregionen i Buskerud, sa Gurigaard til regionmøtet.

Kornmøte 14.mars

Buskerud Bondelag gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer kornmøte 14.mars kl. 16.00 - 21.00 på Tyrifjord Hotell. Tema: Redusert risiko i kornproduksjonen, gjødsel og kalk i åker og eng, gjødselvareforskriften, kornet i jordbruksavtalen og landbruket i nåtid og framtiden. Påmelding innen 11.mars til eldor.bjerke@bondelaget.no eller sms til 90115412 Ingen deltakeravgift.

Regionmøter

Buskerud Bondelag er i gang med regionmøtene med tema jordbruksforhandlingene. I går var det møte i Lier med 30 deltakere. Lokallagene i nedre Buskerud var godt representert og fra fylkesstyret deltok Egil Hoen og Ole Hans Unelsrød.

Mattilsynet i møte med bonden

Buskerud Bondelag og Mattilsynet arrangerer sammen møtene «Mattilsynet i møte med bonden» på Felleskjøpet Gol 5.februar og Fossesholm Herregård, Vestfossen 7.februar. Møtene er åpne og det er ingen påmelding. Enkel servering.

Møt lederen i Buskerud Bondelag Egil Chr. Hoen

Sistemann ut i serien «vi presenterer styremedlemmene» er fylkesleder Egil Chr. Hoen. Hoen har vært leder i Buskerud Bondelag siden 2014 og satt to år i styret før han akslet ledervervet. – Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle ei riktig god jul og takke for året som har gått, sier fylkesleder Hoen.

Bli med på fakkeltog mot regjeringens rovdyrvedtak

Tirsdag 08. januar går fakkeltoget fra Youngstorget til Stortinget kl. 18:00. Det settes opp busser fra Hallingdal og Numedal, fra søndre deler av fylket oppfordrer vi til å bruke kollektivtransport, se info under. - Vi mener at regjeringa må etterleve Stortingets bestandsmål for rovdyrbestandene, sier fylkesleder Egil Chr. Hoen og nestleder Håkon Haug Laa og oppfordrer til å bli med til Oslo på markeringen.

Melkebonden fra Gol

Ole Anders Hodnungseth er 1.vara til styret i Buskerud Bondelag og møter fast på styremøtene. Han er melkebonde på slektsgården i Grønli inn mot Nordfjella høyt oppe på Gol på vegen mot Hemsedal.

Flott opplegg fra Lier Bondelag under ministerbesøket

Tirsdag gjestet landbruks- og matminister Bård Hoksrud Lier. – Lier Bondelag hadde laget et imponerende opplegg og program. Vi er også takknemlige for at ministeren viser at han tar næringa på alvor og tar seg tid til å reise ut på gårdsbesøk, sier Egil Chr. Hoen og Steffen Greeen som var med fra Buskerud Bondelag.

Møt Nina fra Ringerike

Nina Basberg (34 år) har vært styremedlem i Buskerud Bondelag siden mars 2018. Hun driver Averøya gård på Ringerike, sammen med faren sin.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
02
april

Styremøte Buskerud Bondelag

Lier
Torsdag
04
juni

Studietur Danmark

Sonnerupgaard gods, Sjælland, Danmark

Våre samarbeidspartnere