Lunsjmøte i Lier

Av Sissel Waaler,
  • Tips en venn om denne siden

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

MatRIKET – et steg nærmere realisering

Onsdag kveld hadde rundt et 60-talls nysgjerrige funnet veien til gildehallen på Espedal Gartneri i Lier for å høre status om etablering av MatRiket i Lier. Fylkesleder i Buskerud Bondelag, Håkon Haug Laa ønsket velkommen til møtet og Harald Buttedal ledet oss gjennom kvelden. Prosjektleder Magne Vegel informerte om status for prosjektet og Stein Wennberg fra Felleskjøpet orienterte om samlokalisering av FK og MatRiket.

Planlegg for nytt RMP regelverk når våronna starter

Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus har nå fått et felles Regionalt miljøprogram (RMP). Miljøprogrammet er utarbeidet av Fylkesmannen i Oslo og Viken i tett samarbeid med representanter fra faglagene i vår region. Flere tilskuddsordninger er fjernet, en del er endret og noen nye er kommet til.

Håkon Haug Laa valgt som ny leder i Buskerud Bondelag

Håkon Haug Laa fra Ål ble valgt som ny leder i Buskerud Bondelag, som nestleder ble Steffen Green fra Modum valgt. Med seg i styret har han også Ole Hans Unelsrød, Nina Basberg, Bernt Gran og Ole Anders Hodnungseth som er fast møtende vara. – Jeg takker for tilliten og skal gjøre det beste jeg kan for Buskerudbonden framover, sa Haug Laa til årsmøtet

Egil Christopher Hoen kåret til årets Gla`bonde

Buskerud Bondelag har hvert år de seinere åra kåret «Årets Gla’bonde». Årets pris ble delt ut til avtroppende fylkesleder Egil Chr. Hoen for sin innsats for landbruket gjennom mange år. Prisen ble delt ut til stor applaus under årsmøtemiddagen og det var en rørt fylkesleder som takket for prisen. – Dette betyr veldig mye, sa fylkesleder Hoen.

Hemsedal bondelag - årets bondelag i 2018

Tradisjonen tro blir det utdelt flere priser under årsmøtet. På ettermiddagen på årsmøtets første dag ble prisen for årets lokallag delt ut. -Det er alltid like hyggelig å dele ut denne prisen. Vi gratulerer Hemsedal Bondelag, sa fylkesleder Hoen og kom nærmere inn på begrunnelsen.

Årsmøte i Buskerud Bondelag er i gang

Årsmøte i Buskerud Bondelag er i gang på Lampeland hotell. - Jeg håper alle får en god opplevelse og at møtet frister til økt engasjement i faglaget vårt, sa fylkesleder Hoen da han ønsket velkommen til årsmøtet

"Bondedugurd"

Ål bondelag arrangerte "Bondedugurd" i Hallingdal feriepark onsdag 13. februar. 15 bønder møtte fram til triveleg lag, felles dugurd og ein god prat.

MatRiket

Forprosjektet MatRiket startet i juni 2018 og går nå inn i en avsluttende fase. Vi har gleden av å invitere til et informasjonsmøte, der status og mulighetene i MatRiket presenteres. Møtet finner sted i Gildehallen Espedal Gartneri, Ringeriksveien 48, 3414 Lierstranda. Dato: 4. april. Tid. Kl. 18.30 – 20.30

Stinn brakke på åpent møte

Det var stinn brakke med rundt 80 deltakere på Tyrifjord Hotell onsdag kveld. Buskerud Bondelag inviterte til åpent møte med Christian Anton Smedshaug som innledet om muligheter og utfordringer for norsk landbruk framover. – Veldig moro at så mange har funnet veien hit, sa fylkesleder Egil Chr. Hoen da han ønsket velkommen til møtet.

Eierskiftekurs

Sparebank 1 Økonomihuset AS arrangerer eierskiftekurs onsdag 13. mars på Klækken Hotell. Kurset er for alle som vurderer å overta eller overdra gård eller for andre som vil lære mer om generasjonsskifte.

Målet er å bli tre ganger så bra

-Målet må være å bli tre ganger så bra når tre fylkesmannsembeter har slått seg sammen, sa landbruksdirektør Nina Glomsrud Saxrud da hun ønsket velkommen til det første regionale partnerskapet felles for alle tre Viken-fylkene og Oslo. -Fylkesmannens jobb er å sikre likebehandling, og vi skal sørge for fortsatt å ha tett kontakt med kommunene og næringa, avsluttet Glomsrud Saxrud i sin innledning.

Stormøte - jordbruksforhandlingene

Buskerud Bondelag inviterer til åpent møte på Tyrifjord Hotell 20.februar hvor Christian Anton Smedshaug er innleder, her skal vi både se i krystallkula og diskuterer jordbruksforhandlingene 2019.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
02
april

Styremøte Buskerud Bondelag

Lier
Torsdag
04
juni

Studietur Danmark

Sonnerupgaard gods, Sjælland, Danmark

Våre samarbeidspartnere