Jordbruksforhandlingene 2020 i gang

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Anders Huus, regnemesteren i Bondelagets Servicekontor sparket i gang jordbruksforhandlingene for 2020

Mandag var fylkesstyret, utvalgene og representanter fra lokallaga samlet på Tyrifjord Hotell for å sparke i gang jordbruksforhandlingene 2020. – Vi er svært glad for at Anders Huus tar turen hit for å være med å sette i gang diskusjonene om neste års jordbruksforhandlinger og ikke minst at det er så mange med på møtet, sier fylkesleder Håkon Haug Laa

Stort oppmøte

Rundt 35 interesserte hadde tatt turen til Tyrifjord når Buskerud Bondelag satte i gang arbeidet med jordbruksforhandlingene 2020. I tillegg til styret og utvalgene var også representanter fra lokallaga invitert i år. Som tidligere år hadde vi også i år invitert Anders Huus Bondelagets Servicekontortil å innlede. – Dette er en kick-off også for meg, og jeg setter stor pris på å bli invitert sa Anders Huus.

Interesserte tilhørere

Mange temaer

Anders Huus loste oss igjennom mange produksjoner og temaer, og det var et spørrelystent publikum som deltok aktivt.  – Hvor høyt skal vi legge lista, hvor høye ambisjoner skal vi ha, og hvordan skal finansieringen være for kommende års jordbruksforhandlinger spurte Anders Huus og fortsatte innledningen om de forskjellige produksjonene. Det var en svært aktiv forsamling under hele møtet som stilte gode spørsmål og kom med innspill.

Anders Huus i god dialog med salen

Nyttig møte for lokallaga

En liten runde blant noen av lokallagslederne ga klare svar på at dette var et nyttig møte også for lokallaga. – Veldig nyttig og interessant, og litt komplisert istemmer Astrid Aass og Knut Olav Stryken fra Nedre Eiker, Torill Kure fra Røyken og Per Hafnor fra Hole.

Astrid Aas og Knut Olav Stryke fra Nedre Eiker, Torill Kure fra Røyken og Per Hafnor fra Hole.

Magne Øynebråten fra Gol, Bernt Grang fra fylkesstyret og Anders Huus fra Bondelagets Servicekontor.

 

 

Kurs fra NLR Østafjells 2020

NLR Østafjells har flere nyttige og praktiske kurs framover, blant annet autorisasjonskurs gnagermidler, autorisasjonskurs plantevernmidler, praktisk HMS-kurs og sikkerhetskurs for varme arbeider. Du kan gå inn på NLR sine hjemmesider for å finne mer informasjon om de enkelte kursene.

Regionmøtene er i gang

Mandag var representanter for lokallaga i øvre Buskerud på plass på Frøysok-stugu på Gol for å diskutere innspill til jordbruksforhandlingene. – Det er veldig viktig for oss å få innspill fra lokallaga, sier fylkesleder Håkon Haug Laa.

Studietur til Danmark

Buskerud Bondelag inviterer Bondelagsmedlemmer i Buskerud til studietur i Danmark, 4.-6.-juni 2020. Det blir fokus på korn og proteinvekster og vi besøker bonden Peter Kjær Knudsen på Sonnerupgaard Gods, Skjælland.

Regionmøter

Buskerud Bondelag inviterer til regionmøte i Hallingdal 20. januar og i nedre Buskerud 22.januar. Møtene er åpne for alle medlemmer.

Startskudd for fjøsbygging på Buskerud landbruksskole

Torsdag 05.12. inviterte rektor ved Buskerud videregående, Knut Erik Hovde, til en markering av oppstart av byggeprosjektet for nytt fjøs på Buskerud landbruksskole.- En gledens dag, sa fylkesordfører i Buskerud, Roger Ryberg som foretok den offisielle avdukingen av grunnsteinen.

Bondejulebord på Fausko

Ivrige bønder i Hemsedal dro i gang bondejulebord på Fausko forrige helg. - Et veldig bra initiativ sier Olav Huso, lokallagsleder i Hemsedal bondelag som understreker at dette var et lokalt initiativ.

Viktig møte for grønt, potet, frukt og bær

Godkjenningsrutinene for plantevernmidler i Norge er "ei heit potet" om dagen, særlig knyttet til tørråte i potet. Samtidig jobbes det ekstra mye med vekst og innovasjon for grøntnæringa nå. Kan mangel på plantevernmidler sparke bena under hele satsingen? Fredag 6.desember inviterer Bondelaget, NLR og Findus til møte på Gjennestad hvor dette blir debattert.

Årsmøten i lokallaga avholdt

Årsmøtene i lokallaga er nå gjennomført og vi gratulerer alle nye og gjenvalgte ledere. – Lokallaga er grunnmuren i organisasjonen vår, og vi ser fram til et godt samarbeid mellom fylkeslaget og lokallaga i arbeidsåret som kommer, sier fylkesleder Håkon Haug Laa

Ledermøtet besøkte massivtrefabrikken Splitkon

Buskerud Bondelag startet ledermøtet med besøk på massivtrefabrikken Splitkon på Modum. Kristine Nore, innovasjons- og utviklingssjef tok oss i mot og viste oss rundt. – Vi er svært stolte av det vi har fått til her med å etablere verdens største massivtrefabrikk, innledet Nore.

Viken BondeLAG er under bygging

Fylkesstyrene i Buskerud, Akershus og Østfold Bondelag er samlet får å bygge grunnmuren til det som kan bli et stort og slagferdig Viken Bondelag.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Tirsdag
11
februar

Lunchmøte grøntprodusenter

ASVO i Lier
Torsdag
20
februar

Styremøte Buskerud Bondelag

Buskerud vgs.
Torsdag
20
februar

Stormøte om jordbruksforhandlingene 2020

Buskerud vgs. Buskerudveien 134, 3340 Åmot

Våre samarbeidspartnere