-Fotosyntesen er helt avgjørende for at vi skal kunne bo her på jorda, poengterte Stuve. Landbruket produserer grønt karbon som vi trenger for å erstatte det sorte karbonet so er i ferd med å ødelegge livsmiljøet på kloden vår. Derfor er det av avgjørende betydning at den dyrka og dyrkbare jorda tas godt vare på og ikke bygges ned sa han. 

Det er gode forhold på Ringerike til å produsere korn og poteter. De siste 20 åra har det vært en nedgang i 153 foretak som søker produksjonstilskudd, fra 382 til 229 foretak. Av det totale arealet til Ringerike på 1 555 000 dekar, utgjør skogen 78 % og jordbruksarealet 4,6 %. 

Stuve informerte politikerne om produksjonsvolum og om selvforsyningsgrad på de ulike jordbruksråvarene i Ringerike. Det produseres 1,1 mill. melk pr. år og selvforsyningsgraden er 43%.  Totalproduksjon av kjøtt pr. år er 550 tonn og selvforsyningsgraden er på 26%.
Kornbønder i Ringerike som dyrker matkorn (hvete og rug), dyrker nok korn til å forsyne 64.300 personer årlig med brød beregnet ut fra en normalårsavling.