Flesberg og Rollag bondelag serverte kommunestyret mat og info
Flesberg og Rollag bondelag møtte representanter fra kommunestyret i Flebserg før påske og serverte lokalprodusert mat sammen med budskap om landbruket i kommunen. – Dette var nyttig og vi fikk gode tilbakemeldinger på at budskapet også nådde fram, sier lokallagsleder Kari Solibakke Klev
Mat fra Flesberg
Lokallagsleder Solibakke Klev kunne fortelle at de serverte mat fra Flesberg, med blant annet viltkarbonader, poteter, sylteøy, honning og saft. – Gulrøttene måtte vi «importere» fra Vestfold, legger Solibakke Klev til.
Informasjon om landbruket i kommunen
19 kommunestyremedlemmer, rådmann og 4 etatssjefer fikk også god informasjon om landbruket. Lokallagsleder kunne blant annet fortelle forsamlingen at Flesberg produserer 1.400 ton korn, 60 tonn poteter, 8 tonn sauekjøtt og 7 tonn storfekjøtt. Solibakke Klev kunne videre fortelle at klima og jordbunnsforhold gjør at Flesberg godt egnet til matproduksjon. – Det er rammevilkårene som gjør at unge nøler med å gå inn i næringa. Hva kan kommunestyret gjøre for at de unge vil satse og gå inn i næringa, avsluttet lokallagslederen og oppfordret til slutt forsamlingen til å spørre etter lokalprodusert mat.