Nytt av året var dyrskun som var plassert på område ved inngangen, her var det liv og røre hele lørdagen med opptil flere kåringer.

Buskerud Bondelag og Buskerud Bonde- og småbrukarlag hadde i år invitert Ine Wigernæs til å snakke som trygg mat. Ine er tidligere landslagsløper i langrenn og ernæringsfysioliog, og stadig flere strømmet til for å høre hennes foredrag.

  • Vi må gjøre det som er riktig for oss, sa Ine til forsamlingen. Ikke hiv dere på alle mulige trender om hva dere skal spise og hva som gir den beste effekten av trening. Det handler om å gjøre det som gir glede enten det er å spille fotball eller luke i hagen, og siterte en hockeyspiller:”jeg speller hockey fordi det er moro, ikke fordi det er sunt”. Det er mye visdom i dette sa Ine til forsamlingen.

  • Hvor er kokkene i matdebatten, spurte Ine. Mat handler om å bruke gode kortreiste råvarer, og minst mulig ferdigbearbeidede produkter. Meieriproduktene har fått et ufortjent dårlig rykte sa Ine til forsamlingen og viste til nyere forskingsmateriale som viser at ost har en positiv effekt på det gode kolesterolet. – Så ikke ha dårlig samvittighet for å nyte gode oster, avsluttet Ine.

Foto: Fylkesleder Egil Chr. Hoen og Ine Wigernæs

Buskerud Bondelag deltok med en felles stand med Buskerud Bonde- og småbrukarlag. Her fikk barn prøve å male sitt eget mjøl.

Tilbudet var så populært at det til tidvis førte til kø. Omlag 200 barn var innom standen. Informasjonshefteter om "Den grønne skolen" ble delt ut.