Inntektsløft helt nødvendig

Buskerud Bondelag og Buskerud bonde- og småbrukarlag var invitert til dialogmøte med Buskerud Senterparti onsdag 26. januar. Fra Buskerud Bondelag stilte fylkesleder Håkon Haug Laa, nestleder Bernt Gran og organisasjonssjefen. Buskerud Senterparti stilte med fylkesleder Anne Kari Sand og fylkessekretær Brit Tove Krekling. Buskerud Bonde- og småbrukarlag var representert med fylkessekretær Ketil Jørstad.

Fylkesleder Håkon Haug Laa innledet og orienterte om den krevende situasjonen næringa står i. – Vi ser en galopperende kostnadsøkning på mange områder, og bonden er i en krevende økonomisk situasjon, fastslo Haug Laa.  -Vi er glad for at det har kommet en ordning på strøm og at landbruksministeren har lovet at det skal komme en utbetaling i 2022 for å kompensere for kostnadsøkning, dette forventer vi at regjeringa leverer på sa Haug Laa til fylkesleder Sand.

Videre dro Haug Laa fram viktigheten av god tollbeskyttelse. – Det er en forutsetning for at vi skal kunne ta ut høyere priser i markedet, fastslo Haug Laa. Jordvern ble også tema og Bernt Gran tok fram eksempler på dette.

Landbruket svært viktig for Senterpartiet

Fylkesleder i Buskerud Sp, Anne Kari Sand, ble utfordret av fylkesleder Haug Laa om hvor viktig landbruk er blant mange andre saker. – Jeg kan forsikre om at landbruket ser svært viktig for Senterpartiet kvitterte Sand. – Det er også viktig å jobbe videre med å utnytte handlingsrommet på toll, sa Sand. Buskerud Senterparti pekte også på at resultatene fra Grytten-utvalget, som går igjennom beregningsgrunnlaget som brukes i jordbruksforhandlingene, blir viktig som et grunnlag for videre arbeid. – Det er veldig viktig for oss å ha god dialog med næringa, avsluttet Sand og takket for møtet.