Bondejulebord på Fausko

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Ivrige bønder i Hemsedal dro i gang bondejulebord på Fausko forrige helg. - Et veldig bra initiativ sier Olav Huso, lokallagsleder i Hemsedal bondelag som understreker at dette var et lokalt initiativ.

Bondejulebordet i Hemsedal - en tradisjon

Årets julebord kunne by på både god mat og live-musikk og med rundt 50 frammøtte var det god stemning.

Det er 3. eller 4. året at det arrangeres bondejulebord i Hemsedal, og det har vært forskjellige aktører som har stått for arrangementet. I år var det et privat initiativ med lokale ildsjeler.

Et krav som styrker landbruk i hele Buskerud.

Jordbrukets krav styrker muligheten for å bruke jorda i hele fylket vårt og over hele landet, det er en forutsetning for en framtidsretta og bærekraftig matproduksjon, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag Håkon Haug Laa

Rundtur rundt Krøderen

I starten av april inviterte Krødsherad Bondelag til rundtur rundt Krøderen med besøk hos ulike bønder. Det var godt oppmøte og første stopp var å se på nytt maskinlager på Nordre Bjøre gård.

Flesberg og Rollag bondelag serverte kommunestyret mat og info

Flesberg og Rollag bondelag møtte representanter fra kommunestyret i Flebserg før påske og serverte lokalprodusert mat sammen med budskap om landbruket i kommunen. – Dette var nyttig og vi fikk gode tilbakemeldinger på at budskapet også nådde fram, sier lokallagsleder Kari Solibakke Klev

Stor inntektsnedgang for bonden

Ferske tall fra budsjettnemda for jordbruket viser en beregnet inntektsnedgang på 23 500 kr per årsverk i 2019. De som kan forvente størst nedgang er bønder som driver med korn og svin hvor forventet inntektsnedgang er på over 25 prosent sammenlignet med 2017. – Den svake inntektsutviklingen gir et viktig signal inn mot årets jordbruksoppgjør, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag Håkon Haug Laa og legger til at det er viktig å prioritere korn ved årets jordbruksoppgjør.

Høytidelig åpning av ammekufjøs i Røyken med snorklipping

Denne uka var det høytidelig åpning av nytt ammekufjøs hos Kirsti og Hans Petter Transet. Ordfører i Røyken, Eva Noren Eriksen stod for snorklippingen og 11 politikere fra alle partier hadde møtt opp. - Dette var en god anledning til å snakke med lokale politikere, og bondelagene i Røyken, Hurum og Asker har samarbeidet om dette arrangementet, sier lokallagsleder i Røyken Toril Kure

MatRIKET – et steg nærmere realisering

Onsdag kveld hadde rundt et 60-talls nysgjerrige funnet veien til gildehallen på Espedal Gartneri i Lier for å høre status om etablering av MatRiket i Lier. Fylkesleder i Buskerud Bondelag, Håkon Haug Laa ønsket velkommen til møtet og Harald Buttedal ledet oss gjennom kvelden. Prosjektleder Magne Vegel informerte om status for prosjektet og Stein Wennberg fra Felleskjøpet orienterte om samlokalisering av FK og MatRiket.

Planlegg for nytt RMP regelverk når våronna starter

Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus har nå fått et felles Regionalt miljøprogram (RMP). Miljøprogrammet er utarbeidet av Fylkesmannen i Oslo og Viken i tett samarbeid med representanter fra faglagene i vår region. Flere tilskuddsordninger er fjernet, en del er endret og noen nye er kommet til.

Håkon Haug Laa valgt som ny leder i Buskerud Bondelag

Håkon Haug Laa fra Ål ble valgt som ny leder i Buskerud Bondelag, som nestleder ble Steffen Green fra Modum valgt. Med seg i styret har han også Ole Hans Unelsrød, Nina Basberg, Bernt Gran og Ole Anders Hodnungseth som er fast møtende vara. – Jeg takker for tilliten og skal gjøre det beste jeg kan for Buskerudbonden framover, sa Haug Laa til årsmøtet

Egil Christopher Hoen kåret til årets Gla`bonde

Buskerud Bondelag har hvert år de seinere åra kåret «Årets Gla’bonde». Årets pris ble delt ut til avtroppende fylkesleder Egil Chr. Hoen for sin innsats for landbruket gjennom mange år. Prisen ble delt ut til stor applaus under årsmøtemiddagen og det var en rørt fylkesleder som takket for prisen. – Dette betyr veldig mye, sa fylkesleder Hoen.

Hemsedal bondelag - årets bondelag i 2018

Tradisjonen tro blir det utdelt flere priser under årsmøtet. På ettermiddagen på årsmøtets første dag ble prisen for årets lokallag delt ut. -Det er alltid like hyggelig å dele ut denne prisen. Vi gratulerer Hemsedal Bondelag, sa fylkesleder Hoen og kom nærmere inn på begrunnelsen.

Årsmøte i Buskerud Bondelag er i gang

Årsmøte i Buskerud Bondelag er i gang på Lampeland hotell. - Jeg håper alle får en god opplevelse og at møtet frister til økt engasjement i faglaget vårt, sa fylkesleder Hoen da han ønsket velkommen til årsmøtet

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Tirsdag
03
mars

Styremøte Buskerud Bondelag

Oset, Golsfjellet
Mandag
16
mars

Kornkonferanse

Buskerud vgs.
Onsdag
18
mars

Årsmøte Buskerud Bondelag

Lampeland Hotell

Våre samarbeidspartnere