Nyheter

Hekta på røtter

På Hadeland glasverk 29. og 30. september skal Buskerud og Oppland bygdekvinnelag presenter Hekta på røtter-prosjektet. Det blir boder med salg av grønnsaker, smaksprøver av røtter med dipp, oppskrifter om rotgrønnsaker, leker og tegnekonkurranse for barn med mer. Vi håper at mange tar turen. Velkommen til en koselig markedsdag for små og store!

40 år siden nei til EEC

Det er 40 år siden det norske folk sa nei til norsk medlemskap i EU/EF/EEC første gang. 25. september i 1972 sto slaget og mange husker ennå godt spenningen med den dirrende pila som fanget alles øyne under fjernsynsoverføringa. Folkeavstemninga endte med nei-flertall og Buskerud Nei til EU inviterer til markering av begivenheten med et arrangement lørdag 22. september fra klokka 11,00 på Fossesholm Herregård i Vestfossen.

Ta bilder av Buskerud!

For mye matjord bygges ned eller gror igjen. Bondelaget ønsker å dokumentere dette med bilder fra hele landet. Det ønskes bilder fra alle lokallag.

Omorganisering av beitelag

Beitelag som i dag er organisert som BA (begrenset ansvar) i Brønnøysundregistrene må innen 1.1.2013 omregistreres til en annen organisasjonsform, som følge av Samvirkeloven av 1.1.2008. Nå har Norsk Sau og Geit (NSG) ferdigstilt arbeidet med utarbeidelse av standardvedtekter for beitelag/sankelag. Gjennom sitt arbeid har NSG kommet frem til at beitelag/sankelag kan organiseres som samvirkeforetak (SA) eller forening.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere