Nyheter

Nyttig møte med Senterpartiet i Buskerud

Buskerud Bondelag møtte Senterpartiet i Buskerud fredag 23.09. Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen, fylkesvaraordfører Olav Skinnes, fylkesleder Kari Anne Sand og fylkessekretær Sunni Grøndahl var på plass fra Senterpartiet .

Kurs for unge bønder

UNG BONDE / NY I NÆRINGA – da har vi kurs for deg. Buskerud Bondelag og Studieforbundet Næring og Samfunn, Buskerud, landbruk inviterer deg som er ny i næringa til kurs for Unge Bønder 11.-12. november 2016 på Thorbjørnrud Hotell, Jevnaker.

Fårefestivalen på Gol

Fårefestivalen på Gol ble arrangert i helgen og det var et yrende folkeliv. Gol Bondelag deltok på arrangementet sammen med 4H, Tine og Nortura. Her kunne man prøve rodeo okse, tråtraktor og hoppe i høyet. Tine delte ut smaksprøver på nye produkter. Det var salg av grillmat, lapper og saft.

Samlivskurs i landbruket: «Du og jeg – sammen på gården»

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells arrangerer helgekurs om samliv i landbruket. Kurset blir holdt 5.-6. november på Tyrifjord Hotell, Vikersund .

Fylkesleder Egil Chr. Hoen hadde besøk av Klima- og miljøminister Vidar Helgesen

Egil Chr. Hoen bruker nitrogensensor når han gjødsler, og dette hadde ministeren fattet interesse for og etter besøk på melkebruk i Vestfold tok Klima- og miljø ministere Vidar Helgesen turen til fylkesleder Egil Christopher Hoen.

Nyttig møte med Høyre i Buskerud

Buskerud Bondelag møtte Høyre i Buskerud på Foss Gård 14.09. Fra Høyre stilte stortingsrepresentantene Anders Werp og Kristin Ørmen Johnsen, ordfører i Lier Gunn Cecilie Ringdal og fylkessekretær Morten Sandnes. Høyre har nylig lagt fram sitt program, så dette var selvfølgelig en av temaene. Fra Buskerud Bondelag stilte fylkesleder Egil Chr. Hoen, styremedlem Ole Hans Unelsrød og organisasjonssjef Wenche H. Redzepi

Mye folk på høstmarkedet i Hemsedal

Mange var innom standen til Hemsedal Bondelag og Tine på Høstmarkedet i Hemsedal lørdag 10. september

Matproduksjon i Buskerud - mangfold. muligheter og bærekraft

13. oktober arrangerer vi konferanse på Sundvolden hotell. Med mat som identitetsbygger og landbrukets bidrag i samfunnet, ønsker vi å synliggjøre matprodusenter som lokale betydningsfulle næringsaktører. Konferansen er et samarbeid mellom Fylkesmannen i Buskerud, Buskerud Fylkeskommune, Innovasjon Norge Buskerud/Vestfold, Buskerud Bonde- og småbrukarlag og Buskerud Bondelag.

Gøy på landet

I Flesberg ble det arrangert «Gøy på landet» på Nord Ulland Gård 28.august. Her kunne man oppleve motevisning og konsert på låven.

Egertorget Matfestival

I helgen ble det arrangert Egertorget Matfestival for 12. gang. Det var strålende vær og yrende folkeliv.

Åpen Gård i Lier

Folk strømmet til Gilhus Gård da Lier Bondelag i samarbeid med Ragne Helene Ravnsborg og Knut Andreas Malmberg arrangerte Åpen Gård på søndag.

Over 1000 besøkende på Åpen Gård i Øvre Eiker

Åpen Gård arrangementet i Øvre Eiker ble en ubetinget suksess. Til tross for noen regnbyger fant over tusen store og små veien til Mette og Per Anton Mykland som var vertskap for arrangementet

Ny daglig leder i Studiforbundet Næring og Samfunn Buskerud, landbruk

Ingrid M. Bermingrud Terum er ansatt som ny daglig leder i Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, landbruk. Ingrid startet opp forrige uke og ser fram til å jobbe med kurs- og studietilbud for bonden. Ingrid har faste kontordager mandager og tirsdager og sitter på kontoret til Buskerud Bondelag

Fullt hus på landbruksduell

Duellen mellom landbruks- og matminister Jon G. Dale og Senterpartiets stortingsrepresentant fra Buskerud, Per Olaf Lundteigen, trakk fullt hus på Fossesholm. Lundteigen har utfordret mange landbruks- og matministere til duell, men det er bare Jon Georg Dale som har tatt imot utfordringen. Det var det tydeligvis mange som ønsket å få med seg, lokalet på Fosseholm var fylt til randen.

Det grønne skiftet i praksis - solcellepanel på låveveggen

Alle snakker om det grønne skiftet. Fylkesstyremedlem i Buskerud Bondelag, Håkon Haug Laa, gjør det i praksis. Haug Laa solgte tråkkemaskinen og gikk til innkjøp av solcellepaneler som er montert på låveveggen i Ål.

På tur med kornutvalget

Ole Hans Unelsrød fra fylkesstyret i Buskerud Bondelag sitter i kornutvalget i Norges Bondelag. Utvalget har vært på studietur til Danmark. -Lærerikt og spennende, sier Unelsrød

Bli med på studietur i fjellandbruk

Satsingen "Fjellandbruket» har gleden av å invitere fjellbønder i Telemark og Buskerud til: Studietur i Hol og Ål i Buskerud 29. - 30. august 2016.

Fornøyde ungdommer på gårdsbeøsk

Lørdag 25.06. hadde Buskerud Bondelag invitert ungdomspolitikere til Aker Gård hvor Per Olav og Brit-Tove Krekling var vertskap. På programmet sto opplæring i landbrukspolitikk og informasjon om drift og omvisning på gården. Værgudene var også på lag med oss, så dagen kunne avsluttes med grillmat ute i det fri.

Open Pelsdyrgard

Pelsdyralslaget arrangerte sundag 12 juni Open Gard hjå Sigbjørn Kirkebøen i Hemsedal.

Aktiv gjeng fra Buskerud på Bondetinget

Dag 1 på Bondetinget er unnagjort, og det var en aktiv delegasjon fra Buskerud som markerte seg i generaldebatten med et stort spenn i temaer

Tøffe jordbruksforhandlinger

Et 40-talls personer hadde tatt turen til Gjennestad for å høre Brita Skallerud fortelle fra årets jordbruksforhandlinger, også noen fra Buskerud. Salen var nysgjerrig på hva som egentlig skjedde under forhandlingene.

Økt matproduksjon gjennom kombinasjonsjordbruk

Det regionale partnerskapet for landbruksbasert næringsutvikling i Buskerud har utarbeidet en tiltaksplan for økt matproduksjon gjennom kombinasjonsjordbruk. Tiltakene i 2016 er knyttet til fem hovedtemaer: 1. Produksjonsmiljø. 2. Beite- og gjerdespørsmål. 3. Vekstskifte og samarbeidsløsninger. 4. Landbruksutdanning og 5. Matnettverk og lokalmatutsalg.

Suksess for Hole Landbrukslag under Tour of Norway

I år som i fjor stelte Hole Landbrukslag i stand fest under Tour of Norway og markerte landbruket og bygda på en flott måte. Mange tok turen innom arrangementet.

Mange fornøyde barn og eldre på Søndre Gjerpen Gård

Skoger Bondelag har vært aktive i vår, og hjemme hos lokallagsleder Albert Hess på Søndre Gjerpen gård har over 85 barn og eldre vært innom i løpet av vår-ukene i april.

Jordbruksforhandlingene - invitasjon til møte for alle medlemmer 26.05.

Hva innebærer avtalen? Hva skjedde egentlig under forhandlingene? Vi er invitert til Gjennestad i Vestfold sammen med Vestfold Bondelag. Brita Skallerud som sitter i forhandlingsutvalget kommer og vil dele sine opplevelser fra årets forhandlinger.

Reinskort i Geitvassdalen

Det er også i år muligheter for medlemmer i faglagene i Buskerud til å kjøpe reinskort i Geitvassdalen. Kontakt Tor Olav Røisgård i Uvdal på telefon 958 05 340 eller epost t-o_r@hotmail.com hvis du er interessert. Han kan også være behjelpelig med transport, overnatting ol. og eventuelt andre spørsmål.

Enighet om jordbruksavtale

Norges Bondelag enig med staten om jordbruksavtale for 2017

Nok et en vellykket Topptur

I år som i fjor hadde elevene på naturbruksskolene en flott dag under det årlige Topptur arrangementet.

Et verdivalg for framtida

Fylkesleder Egil Chr. Hoen er en travel mann. Bonden fra Eiker har mange jern i ilden om dagen, store arealer som det skal gjøres våronn på, jordbrukets krav som skal redegjøres for på NRK Buskerud og en konfirmasjon rett rundt hjørnet. Akkurat nå er det jordbrukets krav og jordbruksforhandlingene som krever sitt.

Togreisende fikk kanelboller

Øvre Eiker Bondelag har hatt sin tradisjonelle vårkampanje. Togreisende fra Hokksund stasjon fikk utdelt egenproduserte kanelboller og kaffe før togreisen 15.april.

Natur- og kulturbasert entreprenørskap

Ål vgs, avdeling Fjellandbruksskolen på Lien, tilbyr i samarbeid med Fagskolen Innlandet, utdanning i Natur-og kulturbasert entreprenørskap fra Høsten-2016.

BONDEPUB 2. APRIL

Årets tour de Sigdal vil foregå på Modum med en svipptur innom Øvre Eiker. Påmelding innen torsdag 31. mars til Per Green på tlf 91808294 eller per@greenbygg.no

Egil Christopher Hoen gjenvalgt

Egil Christopher Hoen ble gjenvalgt som leder på Buskerud Bondelag sitt årsmøte på Klækken Hotell 16. mars.

Medlemsmøte i Skoger Bondelag

Det inviteres til medlemsmøte i Skoger Bondelag 10.mars på Skogvang kl. 19:00. Karstein Brøndbo snakker om medlemsfordeler fra Agrol og org.sjef i Norges Bondelag, Astrid Solberg, forteller om andre medlemsfordeler i Bondelaget.

Autorisasjonskurs plantevern, fornying, Øvre Eiker 5. april

SNS Buskerud, landbruk i samarbeid med NLR Østafjells setter opp ekstra fornyingskurs i plantevern i Øvre Eiker, tirsdag 5. april. Det er stor rift om plassene på vårens plantevernkurs, så vær rask med påmeldinga!

Kurs i varme arbeider for bønder

Ringerike brann- og redningstjeneste tilbyr kurs i varme arbeider. I løpet av året kommer kravet om kurs i varme arbeider også til å gjelde de fleste bønder.

Plantevernkurs på Torpomoen på Ål, lørdag 2. april

SNS Buskerud, landbruk i samarbeid med NLR Østafjells setter opp fornyingskurs i plantevern og kurs for førstegangsbrukere på Torpomoen 2. april. Det er stor rift om plassene på vårens plantevernkurs, så her er det bare å melde seg på raskt!

Fagseminar "God jordstruktur og mangfoldig jordliv"

Jordpakking og reduksjon i avlinger er et økende problem for å nå målet om økt matproduksjon og et bærekraftig landbruk på sikt. Meld deg på samlingen: God jordstruktur og mangfoldig jordliv - Hvordan skal vi dyrke jorda? Tid: 30. mars 2016 Sted: Sole Hotell, Noresund. Påmeldingsfrist 16.mars.

Interessant temamøte på Fossesholm

Drøyt 25 personer hadde benket seg rundt bordene da Buskerud Bondelag, Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, Landbruk, NLR HMS og Stamina Helse, Drammen arrangerte temamøte om bonden og psykisk helse.

Møte om markedsregulering og ammekuproduksjon

Sigdal og Eggedal Bondelag arrangerer møte om markedsregulering og ammekuproduksjon. 25.feb. kl. 19.00 på Folkemusikksenteret i Prestfoss. Eli Reistad vil snakke om markedsreguleringer og Johan Kopland om produksjon med ammeku.

Bondekafe på Nes

Det ble en vellykket bondekafe på Nes 3.februar og i underkant av 50 personer møtte opp. Knut Klev fra Nedre Buskerud jordskifterett var innleder og tema for kvelden var gjerde- og beite problematikk i utmark. Det var servering av pizza med tilbehør i etterkant.

Bonde i medgang og motgang - temamøte på Fossesholm, Øvre Eiker 22.02.2016

Buskerud Bondelag og Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, landbruk arrangerer sammen med NLR HMS og Stamina Helse temamøtet "Bonde i medgang og motgang" mandag 22. februar på Fossesholm. Mye står og faller på bonden - hva gjør bonden når det stormer som verst? Når våronna er sein pga været, når dyresykdom rammer besetningen eller værforholdene skaper økonomiske problemer. Hvordan mestre stresset? Vi inviterer bønder, bondefamilien og alle som jobber med og rundt bonden til å delta på møtet.

Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, Landbruk søker ny daglig leder

Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, Landbruk (SNS BL) er kursarrangør for kurs rettet mot landbruket og landbruksrelatert virksomhet. Vår daglige leder har sagt opp sin stillingen og vi søker hennes etterfølger.

Vervestafetten forstetter

Vervestafetten i Buskerud fortsetter med stort hell. Etter at Nedre Eiker Landbrukslag, Skoger Bondelag, Røyken Bondelag og Hurum Bondelag har hatt stafettpinnen kan vi notere oss for 27 nye medlemmer. Denne uka er vervefjøla i Lier og vi ønsker Lier Bondelag lykke til.

Møte "Gjerdeplikt, gjerdevett og beiterett"

Det inviteres til bondekafe onsdag 3.feb. kl. 19.30 "På Hjørnet" Nesbyen. Knut Klev fra nedre Buskerud jordskifterett kommer for å snakke om gjerdeplikt, gjerdevett og beiterett.

Buskerudbønder i vinden!

Buskerudbøndene er i vinden om dagen. Live Svalastog Skinnes, bonde og gründer fra Krødsherad ble beste landbruksblogger og Vidar Kolbjørngsgaard, lokallagsleder i Ål, har vært i eteren i beste sendetid på Ekko i uka som gikk. Det er moro at bøndene fra Buskerud markerer seg!

Regionmøter i februar

Buskerud Bondelag inviterer til regionmøter 9.feb. kl.10.00 på Solstad Hotell, Gol og 11.feb. kl.18.30 på Tyrifjord Hotell, Vikersund. Vi skriver 2016, og vi er i gang med jordbruksforhandlingene. Mange av dere har arbeidet med studiemateriellet til jordbruksforhandlingene og nå er det tid for diskusjon og innspill på regionmøtene. Påmeldingsfrist 1.feb. til buskerud@bondelaget.no / 32 10 99 50.

Plantevernkurs Buskerud, våren 2016

SNS Buskerud, landbruk har kursdatoene for plantevernkurs klare for våren. Første fornyingskurs er på Foss Gård i Lier 26. januar. Flere datoer finner du i saken. Det er mange brukere som har autorisasjonsbevis med gyldighet ut 2015, så her blir det rift om plassene. Meld deg på nå!

Vervestafetten forstetter - vi har nådd 3800 medlemmer

Vervestafetten i Buskerud fortsetter med stort hell. Etter at Gol og Sandsvær har hatt stafettpinnen kan vi notere oss for 15 nye medlemmer og Buskerud Bondelag har passert 3800 medlemmer

Regionmøter

I desember er det avholdt regionmøter i Buskerud Bondelag. Lokallagene i nedre Buskerud var samlet i Vikersund og lagene i øvre Buskerud møttes på Gol. Temaene for møtene har vært lokallagsarbeid, politikerkontakt, vervestafetten i Buskerud og jordbruksforhandlingene 2016.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere