Nyheter

Bondetinget 17 - Øvre Eiker kåret til årets lokallag

Det ble en ekstra hyggelig årsmøte-middag for Buskerud delegasjonen i år, da Øvre Eiker ble utnevnt til årets lokallag i Norges Bondelag under middagen. Vi gratulerer!

Landbruksdag på Skoger samdrift

For andre år på rad inviterte Buskerud Bondelag politisk engasjert ungdom til et mini «Landbruksakademi». Invitasjonen gikk til de politiske ungdomsorganisasjonene og Ungdommens fylkesting.

Takk!

Etter bruddet i jordbruksforhandlingene var et faktum har dette blitt markert på ulike måter rundt omkring i fylket vårt. En stor takk til alle som har vært med og bidratt!

Ingen satsing på landbruket

- Regjeringa viser ingen vilje til å satse på landbruket, og følger ikke opp Stortingets vedtatte landbrukspolitikk. Vi kan ikke skrive under på en jordbruksavtale som bidrar til å svekke norsk matproduksjon, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag Egil Chr. Hoen

Vellykket 59Topptur

Selv om været var både vått og kaldt la ikke det noen demper på den årlige toppturen. – Vi er svært fornøyd med dagen, sier prosjektleder for Velg Naturbruk Karl Henrik Berke.

Lytter ikke til Stortinget

- Regjeringa viser ingen vilje til å følge opp Stortingets vedtatte landbrukspolitikk og svarer ikke på de største utfordringene i norsk landbruk, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag, Egil Chr. Hoen.

Lier Bondelag og Lier kommune inngår samarbeidsavtale om beredskap

Som en av de første kommunene i landet signerte lokallagsleder i Lier, Wiggo Andersen samarbeidsavtalen med Lier kommune om beredskap. - Vi blir tatt på alvor av kommunen sier lokallagsleder Wiggo Andersen.

Ny landbrukspolitikk gir nye muligheter

- Med stortingsflertallet i ryggen mener jeg vi skal sikre en økt produksjon av trygg og sunn mat fra norske gårder i årets jordbruksoppgjør, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag Egil Christopher Hoen

Danske landbruksskolelærere besøkte Skoger Bondelag

Tre lærere fra en Dansk landbruksskole, som underviser i gris, planteproduksjon og melkeproduksjon besøkte Skoger Bondelag 9.april. De var interessert i å se hvordan man driver landbruket i Norge og hvordan opplæringen/utdanningen fungerer her til lands.

En politikk ingen vil ha

Et flertall i næringskomiteen på Stortinget går imot de fleste av regjeringas forslag til ny landbrukspolitikk. - Dette er viktig for framtida til landbruket og matproduksjon i Buskerud, sier fylkesleder Egil Chr. Hoen i Buskerud Bondelag.

Nyttig møte med Buskerud Arbeiderparti

Mandag hadde vi nyttig møte med Buskerud Arbeiderparti. Delegasjonen fra Ap var på besøk på Ringerike for å bli bedre kjent med regionen. - Ringerike er en stor jordbruks- og skogkommune og da må vi lære mer om disse temaene sa stortingsrepresentant Lise Christoffersen.

Egil Christopher Hoen gjenvalgt som leder på årsmøte

Under årsmøte 22. mars på Jakt- og Fiskesenteret på Flå ble Egil Christopher Hoen gjenvalgt som leder. Håkon Haug Laa ble valgt som ny nestleder. Politisk debatt sto også på programmet og mange framstående politikere hadde tatt veien til årsmøte.

Møte " Landbruk & klima"

Noen mener at landbruket er problemet. Vi mener landbruket vil være en viktig del av løsningen. Svaret ligger ikke i å redusere produksjonen, men å jobbe smartere. Bli med på møte 16.mars kl.18.00 på Fossesholm Herregård. Arr: Øvre Eiker Bondelag. Gratis inngang.

Regionmøter "Jordbruksforhandlingene 2017"

Det inviteres til regionmøter 22.feb. Gol (dag) og Vikersund (kveld) . Tema er " Jordbruksforhandlingene 2017". Påmelding innen 19.feb. til buskerud@bondelaget.no

Jord- og kompostfagdag 10. mars i Lier

Velkommen til fagdag om jord og kompost på Haugestad i Lierbyen 10. mars. Arr.: NLR Viken og NLR Østafjells. Påmeldingsfrist 3. mars til hans.hakon.helmen@nlr.no

Ål Bondelag 70 år

Vi gratulerer Ål Bondelag med 70 år som aktivt lokallag! Laget var samlet til festmiddag lørdag 04. februar og hadde også invitert Buskerud Bondelag som var representert med nestleder Lars Halvard Wetterstad.

Nyttig møte med Venstre

Buskerud Bondelag fortsetter møteserien med de politiske partiene, og i dag har vi hatt møte med Erik Hørluck Berg fra Buskerud Venstre. Jordbruksmeldinga var sentralt tema på møte. -Vi er glad for å ha god dialog med de politiske partiene sier fylkesleder Egil Chr. Hoen.

Brennende engasjement for landbruket i Buskerud

I Buskerud brant det godt fra bål rundt omkring i hele fylket vårt fra Hol i nord til Skoger i sør. En stor takk til alle lokallaga som engasjerte seg i bålaksjonen og var med på å sette landbruk på dagsorden.

Fakkeltog for en demokratisk ulveforvaltning

Bli med til Oslo 30. januar for å kreve politisk handling i ulvesaken! Det settes opp buss fra Hallingdal. Faklene tennes kl 19!

Nyttig møte med KrF i Buskerud

Buskerud Bondelag møtte Krf i Buskerud 23.01. og tema var både den framlagte jordbruksmeldinga og Krf sitt program. Både fylkesleder Egil Chr. Hoen og fylkesleder i Buskerud Krf understreket at det er nyttig med dialog.

Møte om smittevern i Vikersund

Modum Bondelag arrangerte i samarbeid med Modum kommune og Buskerud Bondelag informasjonsmøte om smittevern 23. januar på Vikersund. Lokallagsleder i Modum, Truls Ødegård, ønsket velkommen til møtet

Regionmøte i Lier

I Lier ble det avholdt felles regionmøte 17.januar for lokallagene Skoger Bondelag, Hurum Bondelag, Røyken Bondelag og Lier Bondelag. Tema på møte var jordbruksmeldinga og jordbruksforhandlingene.

ÅPENT MØTE OM SMITTEVERN I HUSDYRPRODUKSJON

Modum Bondelag i samarbeid med Buskerud Bondelag inviterer til åpent møte om smittevern mandag 23.01. kl. 19:00 på Rådhuset i Vikersund.

Regionmøte på Ringerike

Regionmøtene fortsetter og onsdag 18.01. møttes medlemmer fra Hole Landbrukslag, Ådal Landbrukslag og Norderhov Sogneselskap på Benterudstua for å diskutere jordbruksmeldinga og de kommende jordbruksforhandlingene. Lina B. Sørby fra fylkesstyret innledet.

Regionmøtene er i gang!

Vi er i gang med regionmøtene, startskuddet gikk på Gol på mandag. Det var en diskusjonsglad gjeng fra lagene i nedre Hallingdal som møttes på Solstad Hotell.

Mat på bordet framfor tog på jordet!

Det er stort press på matjorda mange steder i fylket vårt med flere store infrastrukturprosjekter under planlegging. I Øvre Eiker stilte både helikopter og 70 traktorer opp lørdag 07.01. for å markere at dobbeltspor mellom Mjøndalen og Hokksund vil bety stort tap av matjord.

Lokale regionmøter i januar

Vi starter arbeidet med jordbruksforhandlingene i januar, og i år gjør vi en vri ved å holde møter flere steder rundt i fylket vårt og målet er å få med flere på møtene. Tanken bak er at dette skal bli en god start på lokallagsarbeid med jordbruksforhandlingene. Alle medlemmer er velkommen til disse møtene!

Sauekurs 20.-21. jan. Gol

Sau og geit, Nortura og Norsk Landbruksrådgiving Østafjells inviterar til helgekurs og sosialt samvær. Målgruppe er sauebønder som vil bli litt betre.

Medlemsvekst i Buskerud Bondelag

Buskerud Bondelag har økt medlemstallet sitt med 113 medlemmer på to år. Vi har nå 3883 medlemmer. Vi må tilbake til 1996 som var forrige gang det var så mange medlemmer i Buskerud Bondelag. Norges Bondelag har passert 63 000 medlemmer og har nå det høyeste medlemstallet på tjue år.

Geitebønder i Buskerud er bekymra

I går møttes geitebønder i Ål og Hol og tema var jordbruksmeldinga. I jordbruksmeldinga ønsker regjeringa at geitemjølk skal tas ut av markedsreguleringa.

Julebrev fra Buskerud Bondelag

Jordbruksmeldinga angriper distriktslandbruket i Buskerud

- Vi ser et nytt angrep på mangfoldet i norsk landbruk, det vil svekke vår måte å produsere mat på og vil spesielt gå utover distriktslandbruket i Buskerud sier leder i Buskerud Bondelag, Egil Christopher Hoen.

Møte om MRSA og storfe

Tine, Nedre Buskerud Produsentlag, arrangerer møte om MRSA og storfe på Tyrifjord Hotell fredag 2.des. kl. 13:00. På møtet stiller Mattilsynet, TINE og kommunelegen. Enkel servering.

MRSA på melkekyr i søndre Buskerud

Mattilsynet sendte på mandag ut pressemelding om at det var funnet MRSA i speneprøver fra storfe fra en besetning i Søndre Buskerud. I henhold til det som står i pressemeldingen ble smitten påvist hos ei ku med jurbetennelse og det var bonden selv som tok prøve av ei ku som var vanskelig å behandle.

Voksenagronomutdanning - oppstart nytt fag januar 2017

Studieforbundet næring og samfunn, Buskerud, landbruk har i samarbeid med Ål vgs. avd. Lien og Rosthaug vgs. avd. Buskerud, høstet gode erfaringer med agronomkurs for voksne. Vi starter opp med nytt fag, Utmark og kulturlandskap 20.-22.01. 2017. Nye elever er hjertelig velkommen!

Hole på topp i kornavling på landsbasis

Fylkesmannen har lagt ut kornstatistikken for 2015, og kan fastslå at 2015 var et godt kornår. Ser vi på gjennomsnitt for alle kornslag fra 2002 – 2015 troner Hole kommune på toppen. Vi gratulerer! Hole er også på pallen med en 2. plass for 2015 med en gjennomsnittlig kornavling på hele 708 kg/da.

Arbeidet med jordbruksforhandlingene 2017 er i gang

Mandag 21.11 møttes fylkesstyret, forum for plantprodusenter og husdyrutvalget i Buskerud Bondelag for å starte arbeidet med jordbruksforhandlingene 2017. Anders Huus, seniorrådgiver i næringspolitisk avdeling i Norges Bondelag loset oss gjennom en felles innledning.

Årsmøte i Sigdal og Eggedal Bondelag og Modum Bondelag

Med årsmøte i Sigdal og Eggedal bondelag 08. november og Modum Bondelag 16.11. er alle lokallaga i mål med sine årsmøter.

Vellykket ledermøte i Buskerud Bondelag

Buskerud Bondelag var samlet til ledermøte 11.-12. november. Nærmere 50 deltagere hadde funnet veien til Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker. Her fikk vi både politisk og organisatorisk påfyll og som seg hør og bør når vi gjestet hotellet til årets lokalmatgründer – mye god mat. Ekstra hyggelig var det selvfølgelig å kunne feire at Buskerud Bondelag er 70 år i år.

Hospitering for 10. klasser på Buskerud 30. november

Rosthaug videregående skole, avdeling Buskerud inviterer 10. klasse med foreldre til å ta en nærmere titt på skolen og programfaget naturbruk.

Vi gratulerer Hallingskarvet lam med BU-prisen for Buskerud!

Hallingskarvet lam, ved Ivar Slettemoen og Nortura avdeling Gol, mottok fredag bygdeutviklingsprisen i Buskerud. Prisen er på 50.000 kr og gis til leverandørene til Hallingskarvet lam.

Fortsatt årsmøter i lokallaga

Vi er inne i innspurten for årsmøtene, forrige uke var det også mange lokallag som hadde sin årsmøter i fylket vårt. Det ble nye lokallagsledere i Nore og Uvdal Bondelag og Hol Bondelag. Vi gratulerer både nye og gjenvalgte lokallagsledere.

Årsmøtene i lokallaga fortsetter

Uke 43 var det reneste årsmøtemaraton i Buskerud – mange av lokallaga hadde valgt å legge sine årsmøter til denne uken.

Fagdag pløying

Skoger Bondelag har i samarbeid med Felleskjøpet arrangert fagdag pløying hos Ole Hans Unelsrød. Der var det demonstrasjon av forskjellige ploger og personell fra Kverneland var tilstede for info og innstilling av plog.

Årsmøtene i lokallaga er i gang!

Årsmøtene i lokallaga er i gang. Forrige uke gjennomførte fire av lokallaga våre årsmøtene sine. Gol bondelag, Sandsvær landbrukslag, Flesberg og Rollag bondelag samt Krødsherad bondelag hadde alle sine årsmøter forrige uke.

Fagdag i Ål

Ål Bondelag har avholdt fagdag 22. oktober for å se på krattknusing og solceller.

Inspirasjonsseminar på Sundvolden holdt det tittelen lovte.

Nærmere 70 deltagere hadde funnet veien til Sundvolden hotell hvor Fylkesmannen i Buskerud, Buskerud Fylkeskommune, Innovasjon Norge Buskerud/Vestfold, Buskerud Bondelag og Buskerud Bonde- og småbrukarlag arrangerte inspirasjonsseminaret «Matproduksjon i Buskerud – mangfold, muligheter og bærekraft.»

Landbrukspolitisk møte på Fossesholm

Et 60-talls personer hadde tatt veien til det landbrukspolitiske møtet på Fossesholm som Øvre Eiker Bondelag, Buskerud Bondelag og Vestfold Bondelag arrangerte 13. oktober. Det er alltid inspirerende å høre på de som kan sine ting, det beviste Christian Anton Smedshaug fra Agri Analyse og leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes da de innledet. Eva Nordlund fra Nationen sørget for at innlederne fikk de rette oppfølgingsspørsmålene.

Nyttig styremøte sammen med Akershus

Mandag 10. oktober hadde Buskerud Bondelag og Akershus Bondelag felles styremøte på Thorbjørnrud Hotell. – Veldig nyttig med et felles styremøte og at vi tar oss tid til å diskutere viktige saker som jordvern og jordbruksforhandlingene sier fylkesleder Egil Christopher Hoen.

Skuffet over at regjeringen ikke leverer på fond

Trenden i regjeringas politikk ligger fast når det gjelder retningen i landbrukspolitikken, nemlig å gjøre det vanskeligere å for de små og familielandbruket, sier fylkesleder Egil Chr. Hoen. - Heller ikke denne gangen leverer de på fond legger Hoen til.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere