Den nordiske matprisen Embla - Nordic Food Awards samler det ypperste innen nordisk mat til prisutdeling i Oslo 20. juni. Vi inviterer til en festaften for å hylle det nordiske kjøkkenet og folka bak maten.

Norges Bondelag er vertskap når vi skal kåre de beste innen sju kategorier. Det nordiske kjøkken er kjent for rene smaker og kompromissløs formidling, som har gjort «nordisk mat» til en betegnelse langt utenfor det geografiske Norden. De nominerte har blitt vurdert ut fra kriterier som bærekraft, inspirasjon, originalitet, ærlighet og ikke minst gjenkjennelig nordisk. 

– Med matprisen Embla styrker vi den felles nordiske matidentiteten og hyller folka bak maten, sier Bjørn Gimming, som er leder i Norges Bondelag og vertskap for prisutdelingen denne gangen.

Konkurransen i Norden er hard om å være de beste produsentene, formidlerne eller destinasjonen for nordisk mat. 

Prisfesten kan sees på Emblas facebooksider fra kl 19.45 mandag 20. juni.

Les om de nominerte fra de andre nordiske landene her.

De norske kandidatene er plukket ut av en nasjonal jury bestående av matskribent Andreas Viestad, generalsekretær i Den Norske Turistforening Dag Terje Klarp Solvang og bonde Kristin Waagen fra Tingvollost. I juryarbeidet på mandag stepper Mari Hørsand inn for Kristin Waagen, når den samme gruppa skal forsvare våre nominerte i den nordiske konkurransen. 

Vil gi en opplevelse til de nordiske nominerte

Prisfesten i Oslo samler 170 gjester fra hele Norden. Norges Bondelag har ønsket å gi de nominerte og juryen en større opplevelse av Norge. Derfor inviterer vi også til lunsj på Geitmyra matkultursenter – som vant Embla-pris for Mat til barn og unge i 2017. Mandag ettermiddag deltar de på seminar om nordisk landbruk i et bærekraftperspektiv, og tirsdag er det besøk på to gårder: hos Stina Mehus på Eiketoppen i Frogn, og Jens Edvard Kase i Rygge.  

Dette er Den nordiske matprisen Embla: 

  • De nordiske landbruksorganisasjonene, samlet under NBC Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd, står bak prisen. 
  • Embla støttes av Nordisk Ministerråd, og er en del av Ny Nordisk Mat III-programmet.
  • Dette er tredje gang Embla Food Awards deles ut.
  • Norges Bondelag er vertskap når prisene deles ut i Oslo 20. juni 2022. Prisfesten er på DogA, og prisutdelingen vil bli streamet på emblafoodawards.com. 

Følg oss på Facebook: emblafoodawards og Instagram: @emblafoodawards