Nordisk matpris hyller det nordiske kjøkken
Matprisen Embla hyller det ypperste i det nordiske kjøkken. Nordens bondeorganisasjoner står bak prisen som skal styrke den felles nordiske matidentitet og matkultur, og øke interessen for nordisk mat utenfor Norden.
De nordiske landbruksorganisasjonene, samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd), står bak prisen som også støttes av Nordisk Ministerråd. Samarbeidet på tvers av landegrensene er positivt for å fremme alle de gode råvarene som blir produsert i de nordiske landene. At vi som produserer disse supre råvarene er i førersetet er vi veldig fornøyd med.
Navnet Embla stammer fra nordisk mytologi der Embla var den første kvinnen. Embla deles ut hvert annet år. Første gang var i København i 2017, deretter i Reykjavik i 2019, og 2021-prisen deles litt forsinket ut i Oslo i juni 2022, med Norges Bondelag som vertskap.
På grunn av usikkerheten med korona, har vi vært nødt til å utsette prisutdelingen i Oslo. Ny dato er 20. juni 2022.
Se også emblafoodawards.com og facebooksiden til Embla Food Awards.