Den 1. januar 2021 trådte klimaavtalen mellom regjeringa og jordbrukets organisasjoner i kraft. Innen 2030 skal norsk mat bli enda mer klimavennlig gjennom kutt i jordbrukets klimagassutslipp og økt opptak av karbon i matjorda.

Hva skal til for å lykkes, har vi virkemidlene som trengs og hvordan får vi flere med i jakten på framtidas klimaløsninger for landbruket?

Se webinaret her.

 

Program for webinaret:

08.00: Hva er landbrukets klimaambisjoner og hvor står vi nå? v/ Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Norges Bondelag. Last ned presentasjonen (pdf.)
08.10: Framtidas klimaløsninger for et bedre landbruk, v/ Arne Bardalen, NIBIO. Last ned presentasjonen her (pdf.)
08.25:Teknologi og nye løsninger for et klimavennlig landbruk, v/ Marit Aursand, SINTEF. Last ned presentasjonen her (pdf.)
08.35: Hvordan kan gode gener gi lavere klimagassutslipp fra norske kyr? v/ Kirsti Winnberg, GENO. Last ned presentasjonen her (pdf.)
08:45: Klimasmart landbruk, v/ Joakim Hauge, Bellona. Last ned presentasjonen her (pdf.)
08.55: Politikerpanel om klimaløsinger i landbruket med blant annet: Espen Barth Eide (Ap), Jon Georg Dale (Frp), Liv Kari Eskeland (H), Tore Storehaug (KrF), Harald Moskvil (MdG) og Lars Haltbrekken (SV)