Kunnskap om og innsikt i - råvarene

Publisert 
av ,

Vi ønsket å spre kunnskap og innsikt i hvor råvarene til den gode maten, vi finner på restaurantene, kommer fra. Vi tok derfor kokkene med ut på tur - til bøndene.

Det var dagen da Instagram ble fylt opp av kalvebilder.., foto: Kari Marte Sjøvik

Vi var 8 kokker fra Oslo som reiste fra Operaen i buss sammen med meg fra Norges Bondelag og Jenny Isenborg Sultan fra fylkesmannens landbruksavdeling i Oslo og Akershus. Det var god stemning og jeg synes at dette var en bra måte å vise sammenhengen mellom produksjon og råvare. Dette ga mersmak både for bønder og kokker.

Vi ville vise kokkene variasjonen i økologisk drift og dro først til ØkoRygge. I Løsdriftsfjøset der var det nesten ikke mulig å få noen av kokken ut igjen – og det ble mange kubilder delt på Instagram. Bøndene Jens Edvard Kase og Stig Gammelsrød tegnet og fortalte om hvordan ei ku jobber og gir melk og hvordan denne drifta og gulrotproduksjonen henger sammen på en måte som var forståelig for alle.

Etter Rygge bar det til Eiketoppen og Stina Mehus. Der startet vi med en fantastisk lunsj laget av kokken Kenneth Melsom Johansen, årets lam fra Stina servert grillet med emmerkorn og grønnkål. Stina klarte på en fin måte å forklare alle en enkel måte hvordan hønseproduksjonen er nødvendig for bringebærproduksjonen og at alt henger sammen for å få til en god økologisk drift. Sauene til Stina var heldigvis ikke langt unna så kokkene fikk hilse på sauene som samla seg i flokk mot den fremmede ”saueflokken”.

Jens Edvard Kase forteller om kvaliteten på økologiske gulrøtter, foto: Kari Marte Sjøvik.Nærkontakt av tredje grad, foto: Kari Marte Sjøvik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En saueflokk møter en annen saueflokk, foto: Kari Marte Sjøvik

 

 

Spavadelingen i fjøset ga assosiasjoner, foto: Kari Marte Sjøvik.Skal du ta en tur over til væren, sier du? Foto: Kari Marte Sjøvik

Stina Mehus forklarer hvordan alt henger sammen fra jord til bord, foto: Kari Marte Sjøvik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Kommentarer

  • Christian Tikkanen

    Takk Kari og alle som medvirket til at reisen genom matens opprinnelse blev genomført de var helt fantastisk og jeg tror alle var mer en førnøjde med dagen. Og ett speciellt takk till den Nydelige middagen Rene smaker & edle droper på Mathallen i Oslo, vi koste oss virkeli. Ett stort takk till dere alle. Hilsen Christian Tikkanen

Legg til kommentar

Felter merket med fet skrift må fylles ut

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere