Jeg vil ta ansvar i framtida!

  • Tips en venn om denne siden

Torstein Bjerkan Klev

Hvis den eneste framtida regjeringen ser for bonden er å vokse seg større, ser det mørkt ut for maten og arbeidsplassene som det norske distriktslandbruket gir.

Matproduksjon er noe vi er flinke på i Norge, vi har lav medisinbruk, vi har god dyre -og plantehelse. Dette kommer ikke av seg selv, det har blitt slik fordi noen har tatt ansvaret, noen har søkt etter gode resultater og sett behovet for forbedringer.
 
Den norske bonden har tatt ansvar for sin produksjon og utviklet den til en bærekraftig og framtidsrettet produksjon. Som ung framtidig melkebonde ser jeg virkelig fram til å bli en del av og fortsette denne utviklingen. På Inderøy hvor jeg kommer fra har vi et aktivt produsentmiljø. Det gir en trygghet for alle produsenter, og det skaper ringvirkninger som resulterer i flere arbeidsplasser.
 
Det er synd om regjeringen i årets jordbruksoppgjør velger å ta dette for gitt. For at utviklingen og rekruteringen skal fortsette er det viktig å gi oss ungdommer forutsigbarhet og tette inntektsgapet. Ungdom som satser må vite at de får levert produktene sine og få betalt for den viktige jobben de gjør!

Jordbruksoppgjøret i 2014 endte med brudd, og det resulterte dessverre i et stort gap i inntektene mellom de største gårdsbrukene og de mange små og mellomstore. Hvis den eneste framtida regjeringen ser for bonden er å vokse seg større, ser det mørkt ut for maten og arbeidsplassene som det norske distriktslandbruket gir.

Jeg vil ta ansvar for å produsere norsk mat på norske ressurser i framtiden, og håper regjeringen gjør det samme!
Namdalseid Bondelag. Anette Liseter i midten

Jeg vil ikke bli den siste bonden i bygda

Ingen vil bli den siste bonden i bygda. Derfor må vi som bønder ta vare på hverandre, det kollegiale fellesskapet og landbrukspolitikken som gir rom for både de små og de store, skriver Anette Liseter i dette innlegget.

Ammeku

Et privilegium, men ingen hobby

Kalvinger på julaften, våronn i konfirmasjonstiden, og innhøsting hele høstjakta. Vi er der for deg og det er ingen plass vi heller vil være, men ikke gratis, skriver Johan Martin Tovslid om livet som bonde.

Vafler illustrasjonsbilde

Brunost, vafler og andre verdier

Det er ikke alle politikere som stiller opp for verdiene fra norsk jord. Ikke engang de politikerne som elsker brunost og vafler, skriver Lars Petter Bartnes.

Selmer Wathne

Landbrukets framtid

Helt fra jeg var liten har jeg visst en ting: jeg skal bli bonde, jeg skal overta gården hjemme.

Steffen Fjellestad

Ikkje store nok for regjeringa?

Er regjeringa sin framtidsbonde dei som kan vekse seg større og større, eller håpar dei at også unge som drøymer om eit gjennomsnittleg vestlandsgardsbruk finn vegen inn i landbruket?

Eirik Østebø

Ein ung bondes draum

Å vera bonde er ein livsstil, og eg håpar at mange ungdommar vil gå inn i denne livsstilen. Vil du hjelpe til med å få norsk mat på bordet?

Erna Solberg på gårsbesøk

Ernas landbruk

Statsministeren har rett i én ting: Jevnt over går det rimelig godt i norsk landbruk. Men det er ikke bare på grunn av regjeringen, det er vel så mye på tross av regjeringen, skriver Tor Erik Leland.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
20
Juni

Generalforsamling i BS

Landbrukets hus
Onsdag
20
Juni

Styremøte i Norges Bondelag

Landbrukets hus
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal

Våre samarbeidspartnere