Frustrert?

  • Tips en venn om denne siden

Ja, da er vi flere. Det har vært snakk om blåmandag et par mandager på rad nå, og det har det virkelig vært.

Andre nestleder Brita Skallerud, foto: Per Ole Ranberg. Saken er at vi ikke kan la disse blåmandagene bli hengene over oss for lenge.Vi bønder har jo en jobb å gjøre, hver dag, hele tiden. Egentlig er det fint at vi etter slike dager for eksempel kan mjølke eller gjøre andre praktiske ting. Jobbe av oss litt frustrasjon. Så syns jeg det også må være lov å komme med uttalelser på sinne, oppgitthet, frustrasjon og noen ubekvemsord en sånn dag. Det er ikke ofte vi får erklæringer som gir det samla norske landbruk så mange utfordringer på en gang. Det var kanskje ikke uventa, men det er først nå det faktisk kommer fra en regjering, svart på hvitt. Når livet skal bli så mye enklere for folk flest, så skal det vel bli det for oss bønder også. Selv om vi ikke syns odelslov, konsesjonsgrenser, kvoteordninger, markedsregulering eller avtaleinstitutt er til hinder for oss, så blir det sikkert enkelt når det er borte.

Kjære kollegaer, nå har vi bare en ting å gjøre, det er å brette opp armene atter en gang. Vi skal videre. Vi produserer verdens viktigste vare, nemlig mat. Hvis vi står samla, er vi sterke. Vi må ta vare på hverandre, bry oss og ha trua. Det er ikke lett, at vi hele tida skal kjempe for vår eksistens, det burde storsamfunnet gjøre. Norge har ingen flertallsregjering, så nøkkelen ligger hos Venstre og KrF i mange landbrukspolitiske spørsmål. I både samarbeidsavtalen og regjeringserklæringa står det mye om kunnskap. Jeg forventer at avgjørelser som skal besluttes framover er tuftet på kunnskap. Spør oss som har skoa på, så skal vi gi gode og langsiktige råd, til politikere og folk flest.

0 Kommentarer

Det er ingen kommentarer

Legg til kommentar

Felter merket med fet skrift må fylles ut
Vafler illustrasjonsbilde

Brunost, vafler og andre verdier

Det er ikke alle politikere som stiller opp for verdiene fra norsk jord. Ikke engang de politikerne som elsker brunost og vafler, skriver Lars Petter Bartnes.

Selmer Wathne

Landbrukets framtid

Helt fra jeg var liten har jeg visst en ting: jeg skal bli bonde, jeg skal overta gården hjemme.

Steffen Fjellestad

Ikkje store nok for regjeringa?

Er regjeringa sin framtidsbonde dei som kan vekse seg større og større, eller håpar dei at også unge som drøymer om eit gjennomsnittleg vestlandsgardsbruk finn vegen inn i landbruket?

Eirik Østebø

Ein ung bondes draum

Å vera bonde er ein livsstil, og eg håpar at mange ungdommar vil gå inn i denne livsstilen. Vil du hjelpe til med å få norsk mat på bordet?

Torstein B Klev

Jeg vil ta ansvar i framtida!

Hvis den eneste framtida regjeringen ser for bonden er å vokse seg større, ser det mørkt ut for maten og arbeidsplassene som det norske distriktslandbruket gir.

Erna Solberg på gårsbesøk

Ernas landbruk

Statsministeren har rett i én ting: Jevnt over går det rimelig godt i norsk landbruk. Men det er ikke bare på grunn av regjeringen, det er vel så mye på tross av regjeringen, skriver Tor Erik Leland.

Jon Georg Dale på Bondetinget

Blues for norsk landbruk

Endring og utvikling, eller endring og avvikling? Det er spørsmålet, ifølge Tor Erik Leland.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere