Michelinkompost og sluttet kretsløp med Maaemo!

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Maaemo kretsløp

I dag har vi levert de første blomster og grønnsaker til Maaemo, og dermed slutter vi et lokalt kretsløp her nede i Bjørvika.

Biokull- tull eller gull?

Publisert 
Av Andreas Capjon,
To tilsynelatende like bed, ett med og ett uten biokull. Ready-set-grow!

I dag fikk jeg satt ned agurker, og med det satt startskudd for et lite forsøk vi skal følge her på sætra i år: Biokull - tull eller gull?

Kompost #2: Mask

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Hans Jacob Mydske, Samvirkebryggeriet

Jeg har lovet å skrive mye om kompost, fordi kompost betyr mye for livet i jorda (og for meg;-).

Den store Kvekekværken

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Bybonden fjerner kvæke

Vi hører at økologisk landbruk er mer arbeidsintensivt enn konvensjonelt, men når vi leser økobloggerne er det stort sett smilende fjes i bugnende hager, med litt kledelig jord under neglene. Forrige uke fikk vi smake på et lite stykke av den fulle sannheten, da var det den store kvekekværkeuka her på Losæter.

Øko-NOX?

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Erik Joner (NIBIO) og Andreas Capjon (Bybonde)

Det er mange som spør oss om vi ikke vil få grønnsaker fulle av gift, her vi ligger mellom motorveiene på Sørenga?

Vi vil ha bæra dine!

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Andreas ute på Losæter.

Vi skal lage frukt- og bærhage på Losæter, og jeg håper at du vil hjelpe med å lage en stikling av bærbuskene i hagen din (eller noen venners hage)!

Kompost #1: Møkk

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Losæter får møkk fra Bogstad gård

Vi må gi noe tilbake til jorda når den gir oss grønnsaker; dette er elementær naturfag, og folkeskikk. Derfor sprer vi ut møkk, som gir god næring til jorda og deretter plantene. Dette er den første komposten vi sprer på jorda her, og kompost skal vi skrive mye mer om, for det er selve motoren i økologisk grønnsaksdrift.

Arbeidshester på sætra!

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Hestene klare til å ploge på Losæter

Våronna kom i gang på alvor i dag når vi fikk to arbeidshester inn på sætra, med plog og harv. De har gjort 25 manns jobb, og vi har fått jobbet opp jorda over hele godset:)

Bruk av lokale kretsløp #1: Ola-Chaffen

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Chaff fra Kaffebrenneriet på Losæter

Hvorfor kaste matavfallet når vi heller kan bruke det for å få mat på bordet igjen? En av de tingene som jeg vil jobbe med på Losæter er å ta i bruk lokale kretsløp for å vise hvordan det vi vanligvis tenker på som avfall kan tas i bruk på nytt.

En bysæter vokser frem- første raketak!

Publisert 
Av Andreas Capjon,
Natur vgs. på Losæter

Elevene fra Natur VGS har tatt årets første spadetak på Losæter! Det vil si, vi valgte å ikke spa, men bare rake og så direkte.

Våre samarbeidspartnere