Kalvestyling og kubingo på Åpen Gård i Åfjord

  • Tips en venn om denne siden

Åfjord Bondelag arrangerte en flott Åpen Gård på Lauvøya hos Arnhild Saltbones og Odd Arne Sørdahl, skriver en fornøyd nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Kari Åker, etter gårdagens arrangement.

Nesten 500 tok seg tid denne fine søndagen i august til å ta turen ut til Lauvøya i Åfjord kommune der bondelag og vertskap hadde lagt til rette for Åpen Gård. Lauvøya Gård er to gårder, Saga og Lauvøya, som har blitt til en gård hvor Arnhild og Odd Arne har bygd et nytt løsdriftsfjøs med melkerobot. Fjøset sto ferdig i oktober 2015 og har 56 liggebåser for melkekyr og 30 liggebåser for sinkyr/drektige (ordet for gravid når det gjelder dyr) kyr. De har også en ungdyravdeling. Melkekvoten er på 470 tonn og kjøttleveransen er på nesten 19 tonn. Disponibelt areal er rundt 750 dekar og de produserer 2000 rundballer. Både Arnhild og Odd Arne jobber heltid på gården. De har en fast ansatt og ekstrahjelp i onnene.

På Åpen Gård var det omvisning i fjøset. I tillegg hadde bondelaget tatt med "gjestedyr". Her var kalver, kaniner, kalkuner, lam, og høner til allmenn beskuelse. Barna fikk pynte og stelle småkalvene. 

I potetåkeren var det lov  å ta opp poteter for den som ville. Interessen var stor, og selvopptatte (veldig fjonge) poteter står nok på manges middagsbord i dagene framover.

Åfjord Bondelag hadde mere enn nok med å grille pølser og koteletter for salg til de besøkende. For i det fine været tenkte nok mange det var like greit å ta middagen med det samme de var på tur.

Bygdekvinnelaget var hyret inn for å selge vafler og kaffe.  Det ble det også arrangert  kubingo (kjøp ei rute og gamle på om kuskiten ramler fra kua og ned i di rute...).

Speidergruppa i Åfjord stilte også med en hjemmelaget karusell som for øvrig aldri sto ubrukt denne dagen, og selvfølgelig var det høyhopping og hesteridning.

Alt i alt en super dag for store og små, vel regisert av Åfjord Bondelag og driverne på Lauvøya Gård! Tusen takk for innsatsen!Vertinne Arnhild Saltbones ved melkeroboten.

Tekst og foto: Kari Åker, nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag

Barn leier små kalver i grime

Innholdsrik Åpen Gård i Meldal

Mye folk og god stemning, melder Kristine Ek Brattset, fra Åpen Gård i Meldal. Et av høydepunkta var kalvemønstring med en konferansier med godt humør og ku-kostyme:-)

Åpen Gård-banner i oppkjørsel til gård

Trivelig på Åpen Gård i Selbu

Selbu Bondelag arrangerte Åpen Gård på Langseth Østre søndag 3. september. Litt over 100 interesserte var innom i finværet.

Åpen Gård banneret på plass på fjøsveggen på Fannremsgården

Er ordførerkjedet det samme som ei sauebjelle?

Latteren runget i tunet på Fannremsgården under Åpen Gård i helga da Marianne Meløy dro en sammenligning mellom sauesanking og sanking av stemmer til valg, som begge deler foregår i september. Ordfører i Orkdal, Oddbjørn Bang, åpnet arrangementet høytidelig og "sauebjella" var på:-)

Mange på kalvemønstring i Rennebu Foto Ola Bjørkøy STB

Støvelkasting og kalvemønstring på Åpen Gård i Rennebu

Folk så ut til å kose seg i Gunnesgrenda, sier Ola Bjørkøy som fikk æren av og representere Sør-Trøndelag Bondelag på Åpen Gård i Rennebu. Ca 450 besøkende i løpet av dagen gjorde arrangementet til en suksess der også været var på arrangørene sin side.

Små tottelotter i halmen Sør-Trøndelag Bondelag

Masse kos på Åpen Gård i Skaun

Søndag 30. august inviterte Skaun Bondelag til Åpen Gård hos Skaun Økomjølk. Folk strømmet til og så ut til å storkose seg i det fine været. Bondelagsleder Tormod Føll var veldig fornøyd og det kunne meldes om nærmere 500 besøkende.

Anne B Ragde bondevenn i Rissa 2015 Foto Lars Morten Rosmo Sør-Trøndelag Bondelag

Mange tok turen til Skaugdalen i Rissa på Åpen Gård

I knallfint vær tok mange turen til Stoum Gård i Skaugdalen i Rissa søndag 23. august. Rissa Bondelag og vertskapet Lillian og Håvard Stoum hadde lagt alt til rette for en trivelig dag på gården. Og de hadde invitert selveste Anne B Ragde til å åpne arrangementet!

Anders Eggen deler ut bondevenn-t-skjorte

Herlig Åpen Gård på Øya vgs

Øya vg skole, Flå Bondelag og Melhus Bondelag hadde rigga et flott åpengård arrangement. Ekstra flott å kunne bruke det gamle gartneriet til messeområde og kafeteria i gråværet. Her var det lunt og godt, aktiviteter for stor og liten og servering av mye god mat.

Kalvemønstring Åpen Gård Meldal 2014 Foto Arnt Tilset

Innertier for Åpen Gård i Meldal!

Nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Arnt Tilset tok turen til Åpen Gård på Nordgard Ree i Meldal i går. Selv om ikke været viste seg fra sin beste side, strømmet besøkende til arrangementet. Arnt Tilset er imponert over gården og det flotte arrangementet. Tusen takk for innsatsen:-)

Siri Emelie Sandra ponnyridning Åpen Gård Budalen 2014 Foto STB ved BJS

Flott vær og flott gård!

Rundt 300 tok turen til Åpen Gård på Finnskjegga i Budalen søndag 31. august. Stor og liten storkosa seg i det fine været på den flotte gården som driver med økologisk melkeproduksjon, egenproduserte grønnsaker og hest/ponny . Ekstra stas var det for Sigrid, Anne og Isak som vant hver sin trøtraktor!

Adelina og Emelie Storrø Foto BJS

4H-prosjektet tok av litt!

Søndag 31. august arrangeres Åpen Gård på Finnskjegga i Budalen. Det hele startet med at Adelina Storrø (fra Finnskjegga) og Emelie Storrø (fra nabogården Nystun) ville ha Åpen Gård som 4H-prosjekt. Sandra Broen ville også være med på dette. Så la de masse planer. Og en av dem var å spørre bondelaget:-)

Dette skjer i Sør-Trøndelag Bondelag

Torsdag
02
August

Styredag for fylkesstyret i Sør-Trøndelag Bondelag 02.08.2018

Trondheim i forbindelse med Matfestivalen
Søndag
26
August

Åpen Gård i Rissa

Reins Kloster, Hans Henrik Hornemann
Tirsdag
28
August

Styremøte i Sør-Trøndelag Bondelag 28.08.2018

Bondelagets Servicekontor, Trondheim

Våre samarbeidspartnere