Flott vær og flott gård!

  • Tips en venn om denne siden

Rundt 300 tok turen til Åpen Gård på Finnskjegga i Budalen søndag 31. august. Stor og liten storkosa seg i det fine været på den flotte gården som driver med økologisk melkeproduksjon, egenproduserte grønnsaker og hest/ponny . Ekstra stas var det for Sigrid, Anne og Isak som vant hver sin trøtraktor!

Tusen takk til vertskapet Fiola Folkedal Storrø (bildet)og Nils Olav Storrø (rundt omkring og fikset noe) for at de stilte med gården sin. Tusen takk til Adelina Storrø, Emelie Storrø og Sandra Broen som dro det hele i gang gjennom sitt 4H-prosjekt. Tusen takk til Budal Bondelag og Støren og Singsås Bondelag som ble med på prosjektet og stilte med mannskap i fjøs, kafe og parkering, til fuglekassesnekkering og meierispannkasting og kjempetrivelig traktortaxi fra parkeringsplassen. Tusen takk til Budal 4H for ponnyriding, natursti, smådyr, hesteskyss og trivelig velkomst. Tusen takk til Økotech Støren, Eiksenteret Støren og Soknedal Innkjøpslag for flotte trøtraktorer. Tusen takk til Nortura, TINE og Rørosmat for hjelp og sponsing av premier. Tusen takk til Arnt Joar Røttum og Ole Aleksander Storli for plasterberedskap (Budal Røde Kors). Hele fem kalver fikk navnet sitt denne dagen. Ekstrapremie til navneforslaget Rosenkål:-)Familien Lygre fra Rennebu tok turen til Åpen Gård i Budalen. Her er traktortaxien fra parkeringsplassen:-)

Trivsel i gårdstunet:-)Trivsel i fjøset:-)Lovlig tagging på fjøsveggen:-)Potetopptaking - mange tok grevet fatt og tok opp poteter:-)Fuglekassesnekkering var veldig populært!Deilig sommer å være utegris i! og Krølle og Nøffe eller var det Nøff eller... de gjør nytta si med å rote i jorda og spise røttene til ugraset og annet gras:-)Ponnyridinga var den helt klart mest populære aktiviteten!Trivsel på kafé i redskapshuset.Herlig dugnadsgjeng - en kjempeinnsats er lagt ned for Åpen Gård i Budalen:-)

Les om Åpen Gård i Trønderbladet

Nye sjanser for å oppleve Åpen Gård har du søndag 21. september i Meldal hos Karin og Ree, og lørdag 27. september på Øya vgs der bondelagene i Melhus inviterer til Åpen Gård og aktiviteter.

 

Tekst og foto: Berit J Sølberg, Sør-Trøndelag Bondelag

Barn leier små kalver i grime

Innholdsrik Åpen Gård i Meldal

Mye folk og god stemning, melder Kristine Ek Brattset, fra Åpen Gård i Meldal. Et av høydepunkta var kalvemønstring med en konferansier med godt humør og ku-kostyme:-)

Åpen Gård-banner i oppkjørsel til gård

Trivelig på Åpen Gård i Selbu

Selbu Bondelag arrangerte Åpen Gård på Langseth Østre søndag 3. september. Litt over 100 interesserte var innom i finværet.

Åpen Gård banneret på plass på fjøsveggen på Fannremsgården

Er ordførerkjedet det samme som ei sauebjelle?

Latteren runget i tunet på Fannremsgården under Åpen Gård i helga da Marianne Meløy dro en sammenligning mellom sauesanking og sanking av stemmer til valg, som begge deler foregår i september. Ordfører i Orkdal, Oddbjørn Bang, åpnet arrangementet høytidelig og "sauebjella" var på:-)

Åpen Gård på Lauvøya Gård Foto Kari Åker

Kalvestyling og kubingo på Åpen Gård i Åfjord

Åfjord Bondelag arrangerte en flott Åpen Gård på Lauvøya hos Arnhild Saltbones og Odd Arne Sørdahl, skriver en fornøyd nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Kari Åker, etter gårdagens arrangement.

Mange på kalvemønstring i Rennebu Foto Ola Bjørkøy STB

Støvelkasting og kalvemønstring på Åpen Gård i Rennebu

Folk så ut til å kose seg i Gunnesgrenda, sier Ola Bjørkøy som fikk æren av og representere Sør-Trøndelag Bondelag på Åpen Gård i Rennebu. Ca 450 besøkende i løpet av dagen gjorde arrangementet til en suksess der også været var på arrangørene sin side.

Små tottelotter i halmen Sør-Trøndelag Bondelag

Masse kos på Åpen Gård i Skaun

Søndag 30. august inviterte Skaun Bondelag til Åpen Gård hos Skaun Økomjølk. Folk strømmet til og så ut til å storkose seg i det fine været. Bondelagsleder Tormod Føll var veldig fornøyd og det kunne meldes om nærmere 500 besøkende.

Anne B Ragde bondevenn i Rissa 2015 Foto Lars Morten Rosmo Sør-Trøndelag Bondelag

Mange tok turen til Skaugdalen i Rissa på Åpen Gård

I knallfint vær tok mange turen til Stoum Gård i Skaugdalen i Rissa søndag 23. august. Rissa Bondelag og vertskapet Lillian og Håvard Stoum hadde lagt alt til rette for en trivelig dag på gården. Og de hadde invitert selveste Anne B Ragde til å åpne arrangementet!

Anders Eggen deler ut bondevenn-t-skjorte

Herlig Åpen Gård på Øya vgs

Øya vg skole, Flå Bondelag og Melhus Bondelag hadde rigga et flott åpengård arrangement. Ekstra flott å kunne bruke det gamle gartneriet til messeområde og kafeteria i gråværet. Her var det lunt og godt, aktiviteter for stor og liten og servering av mye god mat.

Kalvemønstring Åpen Gård Meldal 2014 Foto Arnt Tilset

Innertier for Åpen Gård i Meldal!

Nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Arnt Tilset tok turen til Åpen Gård på Nordgard Ree i Meldal i går. Selv om ikke været viste seg fra sin beste side, strømmet besøkende til arrangementet. Arnt Tilset er imponert over gården og det flotte arrangementet. Tusen takk for innsatsen:-)

Adelina og Emelie Storrø Foto BJS

4H-prosjektet tok av litt!

Søndag 31. august arrangeres Åpen Gård på Finnskjegga i Budalen. Det hele startet med at Adelina Storrø (fra Finnskjegga) og Emelie Storrø (fra nabogården Nystun) ville ha Åpen Gård som 4H-prosjekt. Sandra Broen ville også være med på dette. Så la de masse planer. Og en av dem var å spørre bondelaget:-)

Dette skjer i Sør-Trøndelag Bondelag

Torsdag
02
August

Styredag for fylkesstyret i Sør-Trøndelag Bondelag 02.08.2018

Trondheim i forbindelse med Matfestivalen
Søndag
26
August

Åpen Gård i Rissa

Reins Kloster, Hans Henrik Hornemann
Tirsdag
28
August

Styremøte i Sør-Trøndelag Bondelag 28.08.2018

Bondelagets Servicekontor, Trondheim

Våre samarbeidspartnere