Besøk Åpen Gård i helga

  • Tips en venn om denne siden

Tre gårder i fylket åpner sine gårder i helga. 25. august er den nasjonale Åpen Gård-dagen.

Ta med familien på et trivelig gårdsbesøk i helga. (Foto: Tove Hatling Jystad)

Overhalla Bondelag tyvstartet og hadde Åpen Gård i juli hos Gunnar og Berit Brattberg. 200 besøkende stakk innom på en strålende sommerdag. Midt i jordbærsesongen åpnet ekteparet Brattberg dørene for å vise fram norsk landbruk for alle som ønsket å stikke innom. På Hunn Vestre er produksjonen jordbær og slaktegris. Under Åpen Gård fikk besøkende hilse på griser, kalver, kaniner og høns, noe som var svært populært hos barna.

Overhalla Bondelag sørget for sommerens grillmat og Bygdekvinnelaget solgte kaffe og lapper. I tillegg solgte Gunnar og Berit svært kortreiste jordbær og jordbærkake.

Til helga står det tre arrangement for tur:

Verdal Landbrukslag
Verdal landbrukslag har den glede av å invitere verdalingene til Åpen gård 25. august hos Arne Holan og Vivi Laursen. Åpen gård arrangeres for å vise hva norsk landbruk er og hva vi har å tilby.

Vi håper at så mange som mulig har anledning til å komme og nyte en fin dag sammen med oss i Verdal landbrukslag på gården Vestre Ysse i Sjøbygda. Det vil bli salg av grillmat og mange barneaktiviteter som Verdal bygdeungdomslag er med på å ha ansvar for (bl.a natursti, hopping i høyet og trøtraktorløype).

Vi har flere av gårdsdyra i innhegni
nger ute på tunet, samt at fjøset er åpent for publikum. Har du alltid lurt på hva en melkerobot er - og hvordan den fungerer? Det vil du få se når du kommer hit!

Felleskjøpet har donert en trøtraktor til arrangementet, som vil bli utloddet, samt at vi har mange andre premier fra Nortura og Tine som skal loddes vekk i løpet av dagen.

Kl: 11 til 15

VEIBESKRIVELSE: Fra sentrum: kjør Fv173 Sjøbygdvegen mot Ydesdalen/Fleskhus, opp bakken mot krysset til Trones, til høyre i krysset til Yssevegen. Skiltet fra Fv173. Ca. 5 min fra sentrum, fin sykkeltur.

Sparbu Bondelag
Sparbu Bondelag inviterer til Åpen Gård på Brækka hos Kristin Wibe og Leif Arild Rugland.
Bondelaget ønsker å vise fram livet på gården. Her blir det mulighet til å møte storfe, sau og hest.

Det blir mulighet til å konkurrere i hesteskokasting, melkespannkasting og natursti. Barna kan også delta i tråtraktorløype.

Premier fra Nortura, TINE og Felleskjøpet.

Grautsalg! Muligheter for å sitte under tak ved nedbør.

Kl: 12 til 16
 

VEIBESKRIVELSE: Fra E6. Ta av fra Mæresmyra, skiltet Kringla. Kjør ca 1,5 kilometer. Det blir andre gård på venstre side.

Fosnes Bondelag
Fosnes Bondelag arrangerer Åpen Gård hos Trine Skjærvik Aagård på Bakketun, Jøa. På Åpen Gård kan du oppleve mange forskjellige dyr og det blir aktiviteter for store og små. Matservering ved Jøa cafe og catering.

Kl: 11 til 16

 

VELKOMMEN TIL ÅPEN GÅRD!

 

Åpen Gård Lierne Bondelag

Åpen Gård på Lierne

August er tid for åpne gårder landet rundt. Helgas tilstelning ved Lierne Bondelag hadde et variert program for store og små.

.

Åpen Gård

Namsskogan og Røyrvik Bondelag og Nærøy Bondelag er først ute med å arrangere Åpen Gård. Lørdag 20. mai ønsker de å gi folk gode opplevelser og spre kunnskap om norsk landbruk.

a

Åpen Gård på Marienborg

Tradisjontro så arrangerer Nesset Bondelag Åpen Gård. 8. september inviteres store og små til en trivelig dag på Marienborg.

a

Åpen Gård i Overhalla

Nå nærmer det seg sommerens vakreste eventyr, der landbruket viser seg fra sin beste side, nemmelig Åpen Gård. Og først ut er Overhalla Bondelag.

Åpen Gård Jøa

Tyvstart på Åpen Gård på Jøa

Fosnes Bondelag inviterte til Åpen Gård 30. juli på Moen Gård på Jøa. Lokallagsleder Svenn Ove Fosseng og Lena Kildahl var først ut i å arrangere Åpen Gård i dette lokallaget.

Åpen gård

Velkommen til Åpen Gård 2011

Søndag 21. august kan du, i Nord-Trøndelag, besøke gårdene Sakshaug Berg på Inderøy, Holand i Foldereid, Valberg Slektsgård på Frosta og Solnes Gård i Stod nord for Steinkjer.

Åpen gård

Åpen Gård i Nord-Trøndelag

I Nord-Trøndelag arrangerer lokale bondelag Åpen Gård hele 7 steder! Fosnes Bondelag arrangerte Åpen Gård lørdag 30. juli. De andre åpne gårdene finner du i disse kommunene: Foldereid, Frosta, Inderøy, Nesset, Overhalla og Stod.

Våre samarbeidspartnere