Åpen Gård på Lierne

  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård Lierne Bondelag rundballepressing
Konkurransen i rundballepressing dro seg til, og John Deere stakk av med en knepen seier.

August er tid for åpne gårder landet rundt. Helgas tilstelning ved Lierne Bondelag hadde et variert program for store og små.

Barbro og Lars Harbækvold ønsker velkommen til Åpen Gård.I helgen arrangerte Lierne Bondelag Åpen Gård. På en romslig gård hjemme hos lokallagsleder Lars Harbækvold sto dører og porter åpne for skuelystne nordtrøndere. Lars, sammen med kone Barbro, har tidligere drevet med sau og melkeproduksjon, men har nå gått over til å drive med okser. Sistnevnte er i samråd og samarbeid med neste generasjon på gården.

Satsing og framtidsutsikter

Under arrangementet var det visning av nytt storfefjøs med nytt tilbygg. Her har paret fått til praktiske løsninger, både for dyr og arbeidere. Styremedlem i Nord-Trøndelag Bondelag, Tore Rennan, tok turen innom på arrangementet, og meldte om et estetisk og fint tun etter utbygging.

Innleid grillmester for anledningen.Gårdfolket stilte seg selv til disposisjon for omvisning og informasjon. Besøkende fikk også delta i aktiviteter, og på tunet ble det matservering fra egen grillstand. En innleid grillmester fra Snåsa sørget for at gjestene ble mette, med mat som kunne nytes i en stor lavo slått opp på tunet for anledningen.

En innholdsrik dag på gården

Ut på marka ble det demonstrasjon og konkurranse i rundballepressing, hvor John Deere'n gikk av med en knepen seier for tyngste rundball. Konkurransen foregikk på nydyrka jord - et positivt eksempel for jordvernsaken og økt matproduksjon i Norge.

I tillegg kunne besøkende nyte en spasertur langs naturstien, barna fikk skyte med pil og bue på rundballblink, og det var mulighet for hesteridning. Gårdens dyr (sau, gris og kyr) viste seg også fram for de omkring 150 frammøtte.

Se flere bilder fra Åpen Gård i Lierne:

 Fra innsiden av fjøset: oksebinger     Pil og bue er populært for de yngste!

Barna fikk rideturer en etter en.      Gårdssauen i avslappet positur for skueslystne.

.

Åpen Gård

Namsskogan og Røyrvik Bondelag og Nærøy Bondelag er først ute med å arrangere Åpen Gård. Lørdag 20. mai ønsker de å gi folk gode opplevelser og spre kunnskap om norsk landbruk.

a

Åpen Gård på Marienborg

Tradisjontro så arrangerer Nesset Bondelag Åpen Gård. 8. september inviteres store og små til en trivelig dag på Marienborg.

a

Åpen Gård i Overhalla

Nå nærmer det seg sommerens vakreste eventyr, der landbruket viser seg fra sin beste side, nemmelig Åpen Gård. Og først ut er Overhalla Bondelag.

Åpen Gård Jøa

Tyvstart på Åpen Gård på Jøa

Fosnes Bondelag inviterte til Åpen Gård 30. juli på Moen Gård på Jøa. Lokallagsleder Svenn Ove Fosseng og Lena Kildahl var først ut i å arrangere Åpen Gård i dette lokallaget.

Åpen gård

Velkommen til Åpen Gård 2011

Søndag 21. august kan du, i Nord-Trøndelag, besøke gårdene Sakshaug Berg på Inderøy, Holand i Foldereid, Valberg Slektsgård på Frosta og Solnes Gård i Stod nord for Steinkjer.

Åpen gård

Åpen Gård i Nord-Trøndelag

I Nord-Trøndelag arrangerer lokale bondelag Åpen Gård hele 7 steder! Fosnes Bondelag arrangerte Åpen Gård lørdag 30. juli. De andre åpne gårdene finner du i disse kommunene: Foldereid, Frosta, Inderøy, Nesset, Overhalla og Stod.

Våre samarbeidspartnere