Du som deltaker skal få kunnskap om fordeler og utfordringer, så du er godt forberedt på hva som møter deg i vekstsesongen.

Proteinvekster har mange positive sider med blant annet mindre sykdom, bedre jordstruktur og god forgrødeeffekt. Disse vekstene har litt annen dyrkningsteknikk og plantevernstrategi enn korn, men dette blir også temaer på kurset. Siste kursdag settes av til hvordan man sikrer avlinga; tresking, tørking og lagring. Økonomien vil også bli tema; Et bedre vekstskifte drar opp den totale lønnsomheten på gården, samtidig som det nå er innført et ekstra tilskudd. Forsøk viser 14 % avlingsøkning etter erter og åkerbønner. (17 felt fra 2013-2015 Tall fra NIBIO.)

Kurstider, hele kurset vil foregå å Teams:

Fredag 14. mars kl. 10-12: sortsvalg, etablering, såteknikk, vekstskifte, dyrkningsområder v/ Bjørn Inge Rostad, NLR

Fredag 28. mars kl. 10-12: sykdommer, skadedyr, ugras, v/ Bjørn Inge Rostad, NLR

Fredag 4. april kl. 10-12: Tresking, tørking, lagring, og økonomi, v/ Svein Ivar Ånestad, NLR

 

Påmeldingsfrist: 10. mars

800,- i deltakeravgift.

Påmeldingslink på letsreg.no.: https://www.letsreg.com/no/event/proteinskole_2025

Om fag og kursinnhold kan du rette spørsmål til Inga Holt, 48163073, kornprogrammet.viken@bondelaget.no