Onsdag 17. juni laserte vi kampanjen på Bygdøy Kongsgård. Kampanjen har som formål å få slutt på søppel og drikkebokser som blir slengt i veikanten og havner i fôret. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad deltok sammen med våre egen nestleder, Bjørn Gimming.

Nestleder i Norges bondelag, Bjørn Gimming, syns det er synd at folk slenger fra seg søppel uten å tenke over følgene.

Bønder gjør flere tiltak for å sikre seg mot metall og søppel i fôret. Likevel opplever vi hvert år at dyr må lide på grunn av noens ubetenksomhet. En liten bit metall er nok til å påføre ei ku stor innvendig skade.

- Jeg tror folk ville tenkt seg om en ekstra gang om de visste hva det faktisk kunne føre til. Det håper vi de vil gjøre etter å ha sett vår kampanje.

Spesielt viktig i år

Hvert år mottar vi i Norges Bondelag henvendelser fra medlemmer, media og andre om drikkebokser og annet søppel som blir slengt i veikanten og til slutt ender opp i fôret og påfører dyr stor lidelse. Gjennom en landsomfattende informasjonskampanje ønsker vi nå å bevisstgjøre folk på hva som faktisk kan skje om de slenger boksen ut vinduet på bilen. Temaet er spesielt viktig i år som mange planlegger Norgesferie. 

Kampanjeelementer

Kampanjen vil kombinere deling av plakater i sosiale medier med fysiske plakater som henges opp på rasteplasser og i butikker over hele landet. I tillegg vil vi jobbe med å løfte fram bøndenes egne historier og på den måten skape blest om kampanjen i media gjennom sommeren.

Plakat til sosiale medier: bokmål og nynorsk

Plakat A4 størrelse: bokmål og nynorsk

Plakat A3 størrelse: bokmål og nynorsk