Til nå har Matmerk gitt ut Spesialitet - merket til 211 matperler i Norge. Hans Arild Grøndalen og hans syrlige kry ferskost Nýr er nr 212! Prisen ble delt ut av Harald Osa, medlem i fagstyret for Spesialitet i Matmerk.

Nýr blir produsert av Hans Arild Grøndahl på Grøndalen gård. Gården drives økologisk, med 16 melkekyr og eget gårdsmeieri.

hjemmesidene beskrives Nýr som en "syrlig, kry ferskost. Den kan brukes som frisk følge til frokostblandinger, et alternativ til rømme i all matlaging og som magert tilbehør til dessert i stedet for kremfløte. Nýr er et nisjeprodukt fra Grøndalen Gårdsmeieri i Nes. Det finnes ingen andre tilsvarende produkter i Norge."

I Det Norske Måltid 2010 ble Nýr kåret til årets produkt i Oslo og Akershus.

Akershus Bondelag gratulerer!

Les mer hos Agroutvikling