Samme ettermiddag som bruddet var et faktum, kl 16.00 15. mai, sto Akershus-bønder klare til å vise Oslo-folket misnøye med forhandlingsresultatet. Da ble traktorer med plakater og tromler rullet ut i hovedstadens gater.

De påfølgende dagene har mange forbrukere i butikkene blitt presentert for budskapet om hva man får på kjøpet ved å velge norske landbruksprodukter. Butikkaksjoner over hele fylket har fått besøk av bønder som har merket matvarer med klistrelapper. På disse står det: Velg norsk mat og bidra til:
- levende bygder
- åpent landskap
- arbeidsplasser
- god dyrehelse
  

Bondelagets budskap har også vært synlig flere steder ute der folk ferdes:
  

 

 

Blokade

Fredag 19. mai blokkerte bønder fra Akershus, med hjelp fra nabofylker, samtlige at dagligvaregrossistenes distribusjonslagre i fylket. Dette var for å poengtere at norsk mat på bordet ikke må tas som en selvfølge. en landbrukspolitikk som ivaretar landbruk i hele landet er viktig for å opprettholde matproduksjonen, og sikre Norges forsyningsevne.
 
F.v.:Vinterbro, Kalbakken

 
F.v.: Jessheim, Vestby


Langhus

#fremtidsbonden

I Jessheim ble det lørdag arrangert tråtraktoraksjon. Her var mange fremtidsbønder på plass med sine traktorer. Det skapte mye positivt oppmerksomhet da bondelagene i Ullensaker og Nannestad troppet opp og delte ut is til barna.