Når bygget har gitt fra seg maltsmak, sørget for sukker som gjærer og blir til alkoholer, kjøres resten tilbake som for til kuene. Her er en kort beskrivelse av prosessen;

Whisky er i prinsippet et brygget øl på ca. 8 % som deretter destilleres til 39 prosent.  En ny destillering sørger for en alkoholprosent på over 70 %.  Når brennevinet tappes på fat, blandes det inn vann til alkoholprosenten er 69 %.  Deretter lagres det på cherry - tretønner for å få riktig kulør og smak.  Det avdunster ca 2 % hvert år det ligger på tønne. Det destilleriet vi besøkte, leverte fra seg whisky som var 12,15 og 18 år som standardprodukter.  De hadde andre årganger for salg, men ikke som standardprodukter.

 

Vi fikk selvsagt smake og handle med oss souvernirer, og avslutningen på historien kunne vært:  «..og så husker vi ikke mer, og alle var enige om at det hadde vært et hyggelig besøk…» Nå passet det seg ikke helt, siden vi skulle rett på et nytt gårdsbesøk, så det ble et fint avbrekk i en ellers tettpakket dag.