Flotte arrangementer på Åpen gård

Av Anette Isaksen,
  • Tips en venn om denne siden

De tre lokallagene i Akershus som har arrangert Åpen gård gjennomførte med glans hver sin flotte dag med mange besøkende. Med norsk sommervær på sitt beste, og strålende innsats fra lokallagene, fikk gjestene oppleve gårdslivets mange spennende sider.


Det er liten tvil om at konseptet Åpen gård er en flott mulighet for landbruket til å vise seg frem, og at det er mange mennesker som ikke har så mye innblikk i norsk landbruk som gjennom disse arrangementene får et svært positivt møte med gården og bonden. Arrangørene har også benyttet anledningen til å vise frem et svært variert spekter innen både mange forskjellige dyreslag, ulike landbruksrelaterte aktiviteter som melking, saueklipping, hovslaging og gjeterhundoppvisning, barna har fått prøvesitte traktor, ponniridning og hopping i høy, og det har vært tilbud om smaking og kjøp av lokale matvarer. I tillegg har tilknyttede organisasjoner fått mulighet til å presentere seg og sine tilbud og interesser.

Eidsvoll:

Årets arrangement opplevde en veldig bra tilstrømming av besøkende. Uoffisielle opptellinger tyder på at man rundet 3.000 gjester. Det har i etterkant blitt lagt ut mange flotte bilder på Eidsvoll Landbruksforenings facebookside https://www.facebook.com/events/1604171576529680/
I tillegg har Eidsvoll og Ullensaker blad skrevet flott om arrangementet. http://www.eub.no/kultur/et-innblikk-i-gardslivet

Hurdal:
Hurdal landbrukslag hadde også i år sitt arrangement i tilknytning til Bygdedagen i Hurdal. De noterte seg for nærmere 1.000 besøkende som fikk hilse på dyra, hoppe i høyet og kose seg med grillmat.
Styremedlem i Akershus Bondelag, Ann-Kristin Knudsen er imponert over oppmøtet i ei bygd som har drøyt det dobbelte antall innbyggere som gjestetallet.
Se oppslag i EUB: http://www.eub.no/kultur/--dette-er-soleklart-rekord-det-var-745-betalende-gjester
Ved grillen ser vi Lars Halvor Morten og Ole Kristian Kopperud.

Gjerdrum:
Også på Gjerdrum var det positive besøkstall med ca 2.000 på opptellingen.
Se bilder fra arrangementet hos Romerikes blad: http://www.rb.no/se-flere-bilder-fra-apen-gard/g/5-43-123727
Styremedlem i Akershus Bondelag, Stina Mehus, kan fortelle om mange glade mennesker som deltok på aktivitetene som ble tilbudt. Hun var der blant annet for å presentere konseptet andelslandbruk, og hun opplevde interesse både fra potensielle andelshavere og en del grunneiere.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Kornmøtet i kveld AVLYST

Etter nytt samråd med Norges Bondelag velger vi å avlyse kveldens kornmøte med utgangspunkt i den siste utviklingen av coronasmittesituasjonen.

Partnerskapet for landbruket i Viken er i gang

Onsdag denne uka møttes det regionale partnerskapet for landbruket i Viken for første gang. – Det regionale partnerskapet er en viktig arena for oss i næringa og det er viktig at dette blir ivaretatt på en god måte også i Viken, sier de Sigurd Enger, Håkon Haug Laa og Svend Arild Uvaag – fylkeslederne i henholdsvis Akershus, Buskerud og Østfold.

Bli med i stormøte og fakkeltog

Fylkesleder oppfordrer alle berørte til å møte opp til fakkeltog for å vise sin bekymring for at vårt område blir et ulvereservat. - Vi reagerer kraftig på den politiske håndteringen av saken, og krever at ulveforliket i Stortinget etterleves av regjering og forvaltning, sier fylkesleder i Akershus og Østfold Bondelag.

Dette skjer i Akershus Bondelag

Onsdag
17
juni

Felles styremøte Bondelagene i Akershus, Buskerud og Østfold

Fredag
20
november

Felles ledermøte Bondelagene i Akershus, Buskerud og Østfold

Klækken hotell
Onsdag
09
desember

Felles styremøte Bondelagene i Akershus, Buskerud og Østfold

Våre samarbeidspartnere