Bli en bondevenn!
Norsk mat er verdt å ta vare på. Nå gir vi folk en anledning til å støtte sin favorittbonde på bondevenn.no
”Bonden er viktig. Uten bonden ingen mat.” Det skriver Marianne på bondevenn.no.
”Jeg heier på bøndene fordi norsk mat er trygg, sunn og naturlig”, slår Mathallen Oslo fast i sin plakat.
Bondelaget lanserer nå nettsiden bondevenn.no. De som er glade i norsk mat og levende bygder kan her fortelle hvorfor.
- Målet med nettsiden og kampanjen er å vise verdien av landbruket og trygg, naturlig mat fra hele landet. Befolkningen øker, og landets bønder vil produsere mer mat, sier leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke.
Norsk matproduksjon har mange støttespillere, og det er mange som ser at norsk matproduksjon er et verdivalg.
- Vi vil bruke ressursene som er spredt over hele landet. Landbruket gir oss det Norge vi kjenner – med beitende dyr som hindrer landet fra å gro igjen og skaper levende bygder, sier Bjørke.
Alle som vil, kan kalle seg en bondevenn på nettsiden, men lokale bondelag over hele landet utnevner også sine egne bondevenner. Dette er eksempelvis personer som bidrar til å løfte frem matproduksjon og landbrukets betydning for det norske samfunnet. Disse delene av kampanjen bindes sammen på nettsiden bondevenn.no med bilder av mange lokale utnevnte bondevenner.