Nyheter fra Akershus Bondelag

Stort engasjement i Vestby

Det var et imponerende oppmøte fra landbrukslag og bygdeungdomslag da Sylvi Listhaug besøkte Vestby på mandag.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sier ja til IKEA på Delijordet

Listhaug hadde allerede bestemt seg da hun kom til Vestby på befaring i dag. Etter noen minutter i samtale med ordfører Jon Ødebehr (H) annonserte hun at LMD går inn for omdisponering av Delijordet.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug på befaring på Delijordet

Sylvi Listhaug kommer til Vestby mandag 25.11 for befaring på Delijordet. Vestby Landbrukslag mobiliserer for å vise motstanden mot etablering av IKEA på matjord.

Foredling av korn

I Skottland er whiskyproduksjonen viktig for etterspørsel etter bygg. Siden skotsk whisky er et stort eksportprodukt og et viktig konsumprodukt for skottene, er det mange destillerier i landet. På lederturen besøkte vi ett av dem, the Glendronach whiskydestillery, og gjengir her Bjørg og Barbro sine inntrykk fra besøket

”Noe har gått galt ”

Geir Kalheim fra Sørum Ap er bekymret for mangelen på næringsbygg langs E6. Leder i Sørum Bondelag Terje Fossen-Hellesjø har skrevet et tilsvar som dere kan lese her.

Nye telefonnummer til ansatte på Fylkeskontoret

Vi som jobber på fylkeskontoret har fått ny telefonløsning og dermed nye direktenummer. Hovednummeret 22 05 48 48 blir det samme. De nye nummerene våre finner du her.

Muligheter i såkorn

På lederturen til Skottland besøkte vi en bonde som overtok gården i arv fra faren da han var 16 år gammel, da faren døde. Gården er leid - som de fleste andre gårder i Skottland, men er utvidet med jord som bonden har kjøpt til for egen regning. Virksomheten består i dyrking, rensing og salg av såkorn.

Hvordan tilpasser vi oss?

Hvordan kan vi og vil vi som matprodusenter utvikle og tilpasse oss nye betingelser, var noe av tanken bak turen som Akershus Bondelag arrangerte for sine tillitsvalgte på Ledersamlingen 2013. 6. november reiste 45 tillitsvalgte til Skottland for å se nærmere på det skotske landbruket og deres utfordringer.

Våre samarbeidspartnere