Nyheter fra Akershus Bondelag

Enighet om krisepakke for tørkerammede bønder

Bøndenes organisasjoner og staten ble 30. august enige om en krisepakke for tørkerammede bønder. - Jeg er glad for at det legges opp til rask utbetaling av midlene, sier Sigurd Enger, leder i Akershus Bondelag. - Krisepakken vil dermed kunne avhjelpe noen av de økonomiske bekymringene for husdyr- og grøntprodusenter som er hardt rammet. Men samtidig hadde vi håpet at også såkorn- og matkornprodusenter ble omfattet av krisepakken, fortsetter Enger.

Hvem skal vinne Innlandets Matpris i år?

Den første som vant prisen, i 2015, var gulrotprodusent Valborg Alhaug. Gårdsbutikkinnehaver og grønt- og eggeprodusent Louise Gjør vant den i 2016. Lindas sau, saft, syltetøy og sirkus (Linda Suleng, fra Østre Toten) gikk av med seieren i 2017. Hvem vinner Innlandets Matpris i 2018? Bli med på å foreslå kandidater fram til 6. september!

Bondelaget satte fokus på grøntprodusentene og tørke

Det var fullt hus når nærmere 100 bønder som driver med grøntproduksjon fra Østfold, Akershus, Vestfold og Buskerud var samlet på Balke Gård i Rygge. Temaet var den ekstreme tørkesommeren og hvordan dette påvirker grøntproduksjon. Sigurd Enger fra Akershus Bondelag ledet møtet.

Åpen Gård i Akershus

Rekordstor påmelding til Åpen Gård i jubileumsåret. Sjekk her hvor det er Åpen Gård i Akershus.

Samler grøntprodusenter

Østfold, Akershus, Vestfold og Buskerud Bondelag inviterer i fellesskap alle grønnsaks-/potet-/frukt- og bærprodusenter til møte i forbindelse med den ekstreme tørkesituasjonen. På møtet deltar Fylkesmannens landbruksavdeling, ledelsen i Gartnerhallen, Grøntprodusentenes Samarbeidsråd, Bama og Coop i tillegg til leder i grøntutvalget i Norges Bondelag. Møtet avholdes på Balke Gård i Rygge, Østfold tirsdag 21. august.

Våre samarbeidspartnere