Nyheter fra Akershus Bondelag

Solceller og lykkelige kuer ga Stå på prisen

Årets Stå på pris i Akershus Bondelag gikk til Grøndalen gård, der bøndene, Hans Arild Grøndahl og Anne Birte Olsen, driver økologisk melkeproduksjon og meieri.

Sigurd Enger gjenvalgt som leder i Akershus Bondelag

Et enstemmig årsmøte ga Sigurd Enger gjenvalg som leder i Akershus Bondelag på årsmøtet den 15. mars. Eli Berven og Helge Aas ble valgt inn som nye styremedlemmer.

Fet Jordbruksforening ble Årets Bondelag i Akershus!

En av Akershus minste kommuner har et svært aktivt lokallag som synliggjør landbruket på en god måte.

Over 80 jenter på kornmøtet på Ås

Over 80 jenter i alle aldre hadde meldt på til Kornmøte for jenter på Vitenparken, Ås. Mange dyktige damer sto på talerlisten og de skuffet ikke. Det var foredrag om alt fra vedlikehold av kantsoner og hydrotekniske anlegg til produksjon av produksjon av lysestaker av avskjær fra møbelproduksjonen til fru Blom.

- Vi må skille mellom grønt og svart karbon

Det er forskjell på ei ku som produserer mat av grønt gras og å fly til syden mange ganger i året! Dette var ett av budskapene i leders tale på årets årsmøte i Akershus Bondelag.

Årsmøtet 2017 er satt!

I dag avholdes Akershus Bondelags viktigste møte på Smakfulle Rom i Sørum kommune. Over 80 delegater og gjester deltar. I denne saken blir det glimt fra dagen.

- Kornprodusentene og kraftfôrkunder er avhengige av den samme verdikjeden

Dette var oppsummeringen etter fagbolken om kornhåndtering og -logistikk på årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag. Et annet tema samme kveld var Økologisk korndyrking.

Stormøte om korn i Askim

1. mars var det duket for Stormøte om korn. Omkring 275 mennesker møtte opp til politikerdebatt om jordbruksmeldinga og foredrag om korn i Askim kulturhus. Prosjektet "Kornprogrammet 2015-2016" i tillegg til Østfold og Akershus Bondelag, sto ansvarlig for arrangementet.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere