Nyheter fra Akershus Bondelag

Med intensjonsvedtak og instruks på agendaen

14. januar avholdt fylkesstyrene i Østfold Bondelag, Akershus Bondelag og Buskerud Bondelag sitt første felles møte for året. Møtet gikk for seg som hør og bør på den digitale plattformen Teams, og på sakslista sto viktige saker for framtidig arbeid.

Bålene brant over hele Akershus

Gårsdagens bålaksjon til støtte for lokal rovdyrforvaltning og mindre ulv i ulvesona fikk bålene til å brenne over hele Akershus. Se bålene her!

Fornøyd med nytt arbeidsgiverkurs

10. desember ble det første arbeidsgiverkurset for jordbruket gjennomført. Én av de 150 kursdeltakerne var grøntprodusent og regionleder for GH Viken, John Gunnar Swang, som varmt anbefaler kurset til andre. Vær rask og meld deg på.

Bli med på arbeidsgiverkurs i vinter

En samlet grøntnæring har tatt grep etter sommerens medieoppslag om arbeidsforhold i næringen. Nå er nytt kurs for alle arbeidsgivere i bær- og grøntnæringen igang.

Foreslår endringer i kvoteordningen for melk

Forrige uke behandla styret i Norges Bondelag kvoteordninga for melk. Målet for Bondelaget er å ta grep som i større grad ivaretar den aktive melkeprodusent og som reduserer kostnadene. Akershus Bondelag oppfordrer alle medlemmer og lokallag til å gi innspill til årets jordbruksforhandlinger på temaer som kvotetak (størrelse), samdrifter (avstandskrav og krav til eierskap), investeringsstøtte for mindre bruk (tak og størrelse på slike bruk) og andre spørsmål innen kvoteregelverket. God debatt!

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere